Jungheinrich breidt portfolio uit met LiftLiner • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Jungheinrich breidt portfolio uit met LiftLiner


Jungheinrich  lanceert in samenwerking met K.Hartwall het LiftLiner-opleggersysteem voor tugger trains, ook wel load trains of routetreinen genaamd. De LiftLiner kan aan beide zijden worden geladen en gelost.

Jungheinrich, dat recent nog robotbedrijf Arculus inlijfde, breidt zijn productportfolio uit met het opleggersysteem “LiftLiner”. Het Finse bedrijf K.Hartwall is de samenwerkings- en ontwikkelingspartner voor het project. Door een speciale kanteltechniek kunnen de wagens aan beide zijden ergonomisch worden geladen en gelost. Er kunnen maximaal acht LiftLiner laadeenheden worden gekoppeld aan Jungheinrich elektrotrekkers van de EZS serie 1, 3 en 5.

“Het sleeptreinsysteem zorgt voor een innovatieve en effectieve oplossing voor een sleeptrein met een onvergelijkbaar compact ontwerp”, zegt Matthias Maurin, hoofd van het productsegment voor trekkende trekkers bij Jungheinrich.

De gepatenteerde besturing biedt een kleine draaicirkel en een hoge wendbaarheid. Een hoog niveau van veiligheid en ergonomie tijdens het gebruik zijn belangrijke kenmerken van het systeem.

“De gebruiksvriendelijke, slanke oplossing helpt processen te stroomlijnen en de kosten aanzienlijk te verlagen”, vervolgt Maurin. “Meerdere transporten verminderen de inzet van personeel en voertuigen aanzienlijk.”

Vier modellen

Al met al kunnen klanten in Europa kiezen uit vier verschillende afmetingen van de LiftLiner, waarbij zowel industriële als europallets kunnen worden ondergebracht. Laadeenheden met een gewicht tot 1.000 kilogram kunnen worden vervoerd.

“We zijn verheugd over de samenwerking met Jungheinrich. Onze gezamenlijke klanten krijgen zo competentie en kwaliteit uit één hand”, zegt Frank Haltermann, Product Owner bij K.Hartwall.

K.Hartwall Oy Ab is een specialist in ladingdragers met het hoofdkantoor en innovatiecentrum in Söderkulla, Finland, verkoopkantoren in 20 landen en klanten in 65 landen. Het bedrijf heeft zich gericht op de logistiek, de detailhandel, de scheepvaart en de auto-industrie.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven