Hans Anders digitaliseert distributiecentrum • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Hans Anders digitaliseert distributiecentrum


Hans Anders zet de volgende stap gezet in zijn digitale transformatie. De retailer introduceert tablets en nieuwe handscanners in zijn warehouse. Ook de pickstrategie is aangepast.

De brillenspecialist introduceerde al RFID om zijn interne logistiek te verbeteren. Daar komen nu tablet en nieuwe handscanners bij.

Nieuwe digitale systemen

Hans Anders zet de volgende stap gezet in zijn digitale transformatie. De retailer introduceert tablets en nieuwe handscanners in zijn warehouse. Ook de pickstrategie is aangepast.

De medewerkers moesten nog een relatief groot aantal manuele handelingen verrichten en de scanners waren niet langer ergonomisch verantwoord. De zogenoemde systemen eyes + more en Direkt Optik (aangestuurd vanuit het ERP) van Capturetech moeten de processen in zijn warehouse verder optimaliseren en digitaliseren.

Multi order batch picking

Het gedigitaliseerde proces zorgt voor multi order batch picking; een orderpicker pickt in één route met zijn of haar kar meerdere orders tegelijk voor de verschillende filialen en plaatst de goederen in verschillende bakken. Een grote tijdsbesparing en omdat iedere locatie en bak wordt gescand is er traceerbaarheid en een verlaagde kans op fouten.

Tablets

Met de Zebra ET51 hebben de orderpickers een robuuste maar lichte tablet die hen op de juiste manier begeleidt door het warehouse, naar de juiste locaties. Doordat de tablets zijn  verbonden met het SAP ERP systeem kan Hans Anders van daaruit de juiste data weergeven op de tablets. Het sneller orders picken en foutreducties resulteren in kostenbesparingen maar ook in verhoogde service aan de 700 winkels.

Proglove handscanners

De ergonomie is verbeterd door de keuze voor ProGlove MARK 2 draagbare handscanners. Deze worden gedragen op de bovenkant van de hand en wegen 40 gram. Ook hier komt de aansturing direct vanuit het SAP ERP systeem, zodat de gebruiker weet hoeveel er gepickt moet worden.

Directe bijdrage aan doelstellingen

Sanne Oosterhoff, Group Operations Director bij Hans Andersvoegt toe: “De foutkans in de logistieke processen wordt flink verminderd, terwijl we de zelfstandigheid van onze medewerkers vergroten. We ontlasten hen van onnodige, handmatige taken. Bovendien benutten we de capaciteit van onze warehouses beter.”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven