Game groothandel moderniseert warehouse met shuttlesysteem en WMS • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Game groothandel moderniseert warehouse met shuttlesysteem en WMS


Aanhoudende groei noopten game groothandel Bigben tot investering in zijn warehousesystemen. De groothandel in online entertainment koos voor een shuttlesysteem en een nieuw WMS.

Capaciteit in het warehouse vergroten door een shuttlesysteem. Blokker doet het in Nederland. In Frankrijk zet game groothandel Bigben die stap.

 Bigben Interactive ontwerpt en distribueert gaming- en smartphone accessoires en audio producten. Vanuit thuisland Frankrijk verscheept de Groep haar producten naar bijna honderd landen en beschikt het over 23 dochterondernemingen wereldwijd.

Bigben Interactive wil de marktleider worden in elk van zijn markten. Om dit doel te bereiken mikt de Groep op een sterk productaanbod en een krachtige logistieke organisatie. Reden voor het bedrijf om zijn warehouse in het Noord-Franse Lauwin-Planque onder handen te nemen.

Verbetering warehouse

De bedrijfsactiviteiten van Bigben variëren van  enveloppen tot complete pallets, van e-commerce tot retail en omvatten zowel B2B als B2C kanalen. Om flexibeler te worden, wilde Bigben Interactive de accuratesse in het orderpickproces verbeteren, het aantal SKU’s uitbreiden en kunnen anticiperen op toekomstige behoeften van de klant.

WMS

 De eerste stap is om het bestaande WMS te vervangen en een TMS aan de bestaande IT systemen toe te voegen. Om zoveel mogelijk synergie tussen het toekomstige shuttlesysteem en het WMS te garanderen, zal Bigben Interactive gebruik gaan maken van de ODATiO software van Savoye.

Shuttle

Daarna zal Bigben (12.000 SKU’s op voorraad, 20 miljoen verzonden artikelen per jaar ) het X-PTS shuttlesysteem van Savoye integreren. het X-PTS shuttlesysteem van Savoye wordt opgebouwd met twee gangpaden en drie orderverzamelplekken, inclusief de aansturing via een WCS. Er zijn al extra gangpaden en werkstations voorzien om een snelle groei op te kunnen vangen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven