FOTO’S | Dit is de nieuwe crossbelt sorter van Interroll • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

FOTO’S | Dit is de nieuwe crossbelt sorter van Interroll


Interroll heeft iets nieuws. Het Zwitserse bedrijf, aanbieder van onder meer conveyors, aandrijvingen voor transportsystemen en sorteersystemen, heeft de MX 018V gepresenteerd, een nieuwe verticale crossbelt sorter. 

De MX 018V is de opvolger van de ST 6130. Met meerdere aankomststations kan de machine een breed scala aan goederen verwerken: grote enveloppen, pakketten, dozen, postzakken en polybags. 

14.000 eenheden per uur

De doorvoer kan oplopen tot 14.000 eenheden per uur voor een maximaal gewicht van 35 kg. De transportsnelheid is verlaagd van 1,6 m/s naar 1,8 m/s en de maximale lengte van de verlenging van 80 naar 180 meter. 

“Het systeem past zich dankzij de modulaire schaalbaarheid gemakkelijk aan specifieke gebruikersbehoeften aan. Een goed voorbeeld is de als optie verkrijgbare Top Loader, die gebaseerd is op innovatieve invoerbanden”, zegt Steffen Flender, Managing Director van Interroll Automation.

De automatische sorteeroplossing maakt snel verbinding met de site via een plug-and-play systeem.

Elektronische ‘nuchterheid’

De MX 018V sorter heeft een laag aantal elektronische componenten, wat resulteert in kortere doorlooptijden, een langere levensduur, eenvoudiger onderhoud en een lager stroomverbruik. De sorter maakt gebruik van motorreductoren met een hoog energierendement, die de energiebehoefte helpen te verminderen in vergelijking met conventionele aandrijvingen van sorteermachines.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven