Doosan Bobcat nu ook in heftrucks en warehouse equipment • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Doosan Bobcat nu ook in heftrucks en warehouse equipment


Doosan Bobcat heeft een nieuwe dochteronderneming opgezet: Doosan Industrial Vehicles (DIV). Voorheen ging dit bedrijf als DIV Business Group door het leven en was het een onderdeel van Doosan Corporation. DIV verkocht onder meer heftrucks en warehouse equipment. Doosan Bobcat betaalde een bedrag van 557 miljoen euro voor het bedrijf. De activiteiten van DIV sluiten goed aan bij het product portfolio van Doosan Bobcat, dat onder meer graafmachines, laders en verreikers levert.

Op 1 juli 2021 kondigde DIV al aan dat het zich had afgesplitst van Doosan Corporation en maakte de Raad van Bestuur bekend dat Executive Vice-President Taeil Kim aangesteld werd als de nieuwe CEO. Taeil Kim was sinds 2020 hoofd van DIV BG. Het bedrijf maakt nu deel uit van Doosan Bobcat.

Lees meer over Doosan

Diverse productlijnen

DIV werd opgericht in 1968 en was het eerste bedrijf dat vorkheftrucks produceerde in Korea. Het heeft inmiddels het grootste marktaandeel in de Koreaanse vorkheftruckmarkt, die sinds 2015 jaarlijks met gemiddeld 7% groeit. DIV beschikt over diverse productlijnen, waaronder vorkheftrucks met motoren van 1,5 tot 30 ton, elektrische vorkheftrucks van 1 tot 5 ton en magazijnapparatuur. In lijn met de groeiende trends op het gebied van digitale transformatie en de deeleconomie, runt DIV sinds 2018 ook een ‘downstream’ bedrijf dat ook diensten aanbiedt zoals heftruckverhuur, verkoop van tweedehands materieel en voertuigonderhoud. 

Nieuwe technologie

DIV zal zijn activiteitenportfolio uitbreiden op basis van nieuwe technologieën, zoals een systeem voor het verzamelen, toepassen en automatiseren van realtime data dat gegevens uitwisselt via Lin-Q, een door DIV ontwikkeld telematicasysteem. DIV verwacht dat de jaaromzet in 2021 voor het eerst sinds de oprichting van het bedrijf boven de 1 biljoen KRW (743 miljoen EUR) zal uitkomen, omdat de verkoopvolumes stijgen door de toenemende vraag naar DIV-producten in onder andere Noord-Amerika. Met de integratie van DIV hoopt Doosan Bobcat dankzij het uitgebreide dealernetwerk, het brede productportfolio aanbod en een grotere invloed op de bedrijfsvoering synergetische effecten en kostenverlagingen te realiseren.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven