DHL introduceert nieuwe sorteertechniek voor kleine pakketten • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

DHL introduceert nieuwe sorteertechniek voor kleine pakketten


Deutsche Post DHL Group, dat fors investeert in autonome heftrucks, heeft een nieuwe sorteertechnologie voor kleine en middelgrote pakketten in gebruik genomen. De innovatie moet de sorteersnelheid verhogen en de betrouwbaarheid vergroten.

Het aandeel kleinere pakketten is fors binnen e-commerce, daarom komt DHL, in navolging van PostNL dat recent een geautomatiseerd dc opende voor kleine pakketten, met een speciaal dc dat is uitgerust met een nieuwe sorteertechniek.

Nieuwe sorteertechniek

In het sorteercentrum in Greven (Duitsland) heeft DHL een nieuwe sorteertechniek in gebruik genomen van Beumer Group. Beumer, een van de grote material handling spelers ter wereld, heeft een middenformaat sorteerder ontworpen speciaal voor het verwerken van kleine en middelgrote zendingen. Volgens het bedrijf is het nieuwe distributiesysteem het eerste in zijn soort en maakt het een nog efficiëntere sortering mogelijk.

Extra sorteercapaciteit

DHL is tevreden. De sorteermachine zorgt volgens DHL voor een extra sorteercapaciteit van 14.000 stuks per uur. Volgens DHL kunnen er nu zo’n 46.000 pakketten per uur verwerkt worden in het pakketcentrum van Greven, voorheen was dat 32.000 pakketten.

Uitbreiding sorteermachine andere sorteercentra

De sorteermachine in Greven betreft een pilot. De nieuwe technologie moet in 2023 in acht andere sorteercentra worden gebruikt, waaronder in Regensburg, Speyer, Neuwied en Neumünster. Volgens Logistik Heute investeert Deutsche Post DHL in totaal zo’n 250 miljoen euro in de installatie van de nieuwe systeemtechnologie. Of de techniek binnenkort ook in Nederland wordt ingezet is nog onbekend.

Digitalisering DHL

Tobias Meyer, bestuurslid afdeling Post en Pakketten van de Deutsche Post DHL Group: “We zullen ons pakketnetwerk in de toekomst blijven uitbreiden naarmate het volume aan zendingen groeit. We zullen bijzondere nadruk leggen op het nog digitaler en duurzamer maken van onze processen om onze klanten de best mogelijke service te kunnen bieden” Alleen al dit jaar zal de Deutsche Post DHL Group in haar Duitse pakketnetwerk zo’n 160.000 pakketten en pakketten per uur kunnen verwerken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven