Deze databril helpt bij het inpakken van pallets • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Deze databril helpt bij het inpakken van pallets


De verdigitalisering en robotisering in de logistieke sector wordt vaak in één ademteug genoemd met het verlies van banen van mensen. Toch is augmented reality juist een technologie die volgens onderzoekers van het Duitse Fraunhofer instituut logistiek medewerkers optimaal kan ondersteunen in plaats van vervangen. Dat demonstreren zij met een oplossing voor orderpickers; namelijk een databril die helpt om een pallet zo efficiënt mogelijk in te pakken. 

De databril maakt gebruikt van Augmented Reality-technologie, door virtuele, aanvullende informatie via de bril te tonen, tijdens het inpakken van een pallet. Die visuele informatie wordt zichtbaar met overlays die de logistiek medewerker in zijn bril te zien krijgt. De ideale, en dus meest efficiënte rangschikking van dozen kan dit systeem aandragen. De databril combineert hardware en software: De bril is een microsoft Hololens en bestaat uit twee displays. De software die erop draait is ontwikkeld door de Fraunhover-divisie ‘Institut für Materialfluss und Logistik’ (IML).

 “Mens en machine moeten elkaar aanvullen. Hij hoeft niet slaafs de getoonde verpakindeling te volgen”
-Benedikt Mättig IML Fraunhofer Instituur

De softwarematige berekeningen vinden live plaats en worden na het inpakken nog een keer gecontroleerd. Wat wel in ogenschouw genomen moeten worden is dat de afstand tussen pakketten en de bril klein gehouden moet worden. “Mens en machine moeten elkaar aanvullen. Dat is ons uitgangspunt geweest en daar hebben we altijd de focus op gelegd. Dus dat betekent ook dat de eigen ervaring van de medewerker ingebracht kan worden. Hij hoeft niet slaafs de getoonde verpakindeling te volgen,” zegt IML-wetenschapper Benedikt Mättig. Op dit moment wordt het systeem geschikt gemaakt voor industrieel gebruik. Mättig en zijn collega’s zijn van plan in de toekomst ook andere databrillen te voorzien van hun software.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven