Material handling

WDP gaat van start met de ontwikkeling van een uniek project op het industrieterrein Westerlee in De Lier, met name de realisatie van een meerlaags distributiecentrum voor verpakkingsspecialist De Jong Verpakking.

De groeiende vraag naar golfkartonnen verpakking (onder andere gedreven door e-commerce), in combinatie met de nood aan efficiënter grondgebruik, vormen de basis voor dit innovatieve project. De Jong Verpakking zal op een grondperceel van circa 56.000 vierkante meter kunnen beschikken over maar liefst meer dan 85.000 vierkante meter aan productie-, opslag- en distributieruimte met kantoren, verspreid over twee verdiepingen.

Het nieuwbouwpand zal na oplevering – voorzien einde 2022 – worden in gebruik genomen op basis van een langetermijn huurcontract en is goed voor een investering door WDP van ongeveer 60 miljoen euro.
Het pand wordt gerealiseerd naast het bestaande gebouw van De Jong Verpakking in De Lier, in het hart van de Nederlandse regio Westland. De bestaande verouderde gebouwen die reeds in eigendom zijn van WDP (1), worden gesloopt en maken plaats voor deze nieuwe opslag- en productielocatie. Hier kan De Jong Verpakking de productie en toelevering van verpakking voor food, non-food, sierteelt, e-commerce en AGF verder uitbouwen.

Efficiënt grondgebruik

De beperkte beschikbaarheid en stijgende kost van bouwgrond, noopt vastgoedspelers om samen met de klant innovatieve, efficiëntere oplossingen uit te werken die de footprint van de gebouwen verkleint en hun opslag- en distributiecapaciteit optimaliseert. Verticale realisatie vormt hierop een passend antwoord.

Het nieuwe dc voor De Jong Verpakking in De Lier zal door WDP in die zin worden gerealiseerd: naast een productiehal op de gelijkvloerse verdieping, brengt een hellingsweg de vrachtwagens naar de distributiehal op de eerste verdieping, waar ook een ruime parking is voorzien. Binnenin het nieuwbouwmagazijn gebeurt de opslag volautomatisch via moderne crane tracks en conveyors. Opslag, distributie en productie nemen ruim 80.000 m2 in beslag en worden vergezeld van ongeveer 4.500 m2 aan kantoorruimte.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven