Ga naar hoofdinhoud

Coronavirus: DPD laat ontvangers op eigen scherm tekenen


De ontvangers van pakketten die bezorgd worden door pakketdienst DPD hoeven niet langer te tekenen op de scanner van de bezorger bij ontvangst van een pakket. Ondanks dat de scanner na iedere handtekening gedesinfecteerd wordt, hebben steeds meer ontvangers er weerstand tegen om met de vinger of met het pennetje een handtekening te zetten in verband met het coronavirus. Om ontvangers tegemoet te komen en nog verdere maatregelen te nemen tegen verspreiding van het virus, geeft DPD ontvangers de mogelijkheid om op hun eigen tablet of telefoon akkoord te geven voor ontvangst middels de Predict service.

Door de toenemende zorgen over de verspreiding van het virus, neemt ook weerstand tegen het tekenen op een scanner toe. DPD speelt hier op in door nu de mogelijkheid te bieden om tot 30 minuten voor bezorging middels de Predict service een neerzettoestemming te geven. Hiermee is tekenen op de scanner niet nodig en bezorgt de chauffeur het pakket op een door de ontvanger aangegeven plaats. Zodra het pakket hier is neergezet, krijgt de ontvanger hierover automatisch bericht.

Ook eerder hadden ontvangers van pakketten al de mogelijkheid bij DPD om zelf in te stellen hoe de ontvangst van pakketten dient te verlopen via de Predict service. Met de e-mail en SMS notificaties van Predict kunnen ontvangers de bezorging optimaal op hun wensen afstemmen. Bijvoorbeeld door het pakket op een ander adres te laten bezorgen, bij een Pick-up parcelshop in de buurt of op een andere dag. Indien er niet van één van deze opties gebruik gemaakt wordt, zal het pakket aan de deur aangeboden worden, waarvoor het pakket getekend dient te worden op een scanner.

Eric Dietz, CEO DPD Nederland: “We pakken signalen van de klant altijd serieus op en we nemen daar ook de nodige passende maatregelen voor. Ondanks dat de kans op overdracht van bacteriën en virussen minimaal is via onze scanners, kunnen we de toenemende zorgen onder onze ontvangers goed begrijpen. Uiteraard willen we wel borgen dat de pakketten op de juiste manier worden afgeleverd. Dit doen we door slim te kijken naar de opties die we de ontvangers al kunnen bieden, middels onze Predict service zijn we er in geslaagd om aan de wens van de ontvangers te voldoen en de verzenders de zekerheid van bezorging te bieden die ze van ons gewend zijn”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven