Ga naar hoofdinhoud

Beumer bespaart tijd voor klant met vernieuwde palletiseermachines


De Beumer Group heeft haar lagen-palletiseermachines in de zogeheten Paletpac-series volledig opnieuw ontworpen en gereviseerd. Dat machines zijn modulair gemaakt en hebben nu identieke of vergelijkbare componenten en modules. Daardoor is het totaal aantal onderdelen verminderd en kan een machine sneller worden geconfigureerd en opgebouwd.

Beumer besloot tot deze operatie omdat het een aantal voordelen oplevert voor haar klanten. “De prestaties van de machines kunnen indien nodig op een later tijdstip worden aangepast. En als er ooit behoefte is aan aanpassing of reparatie bespaart het nieuwe ontwerp veel tijd”, zegt directeur productbusiness bij Beumer, Kay Wieczorek.

Eenvoudiger installatie

Het nieuwe modulaire ontwerp van de Paletpac palletiseermachine maakt de configuratie èn installatie van de machine eenvoudiger. “Vroeger was het noodzakelijk om heftrucks te gebruiken met een capaciteit tot acht ton”, zegt Wieczorek. “Nu is een capaciteit van vijf ton voldoende.” De modules zijn zo ontworpen dat ze van twee kanten kunnen worden opgehaald. Dat vereenvoudigt de montage in besloten ruimten. Bovendien ontvangen de klanten drie compacte modules in plaats van twee grote. Dat maakt de machine makkelijker hanteerbaar.

Revisie

De motoren en riemaandrijvingen zijn in dit model geoptimaliseerd en energiezuiniger geworden. Het slanke ontwerp van de machine is meer gestroomlijnd. Daardoor loopt het transportproces nog soepeler. De nieuwe machine is uitgerust met een grotere opbergtafel van maximale laagafmetingen van 1500 x 1300 mm, waardoor ze zakken met bulkmaterialen op pallets met diverse formaten kan accepteren. Volgens Wieczorek zijn diverse verpakkingspatronen mogelijk. Een draainrichting in het hefwerk voorkomt ongelijkmatige stapeling van de verpakkingen.

De stapelcapaciteit van de Paletpac machines van BEUMER Group varieert van 1800 zakken tot 6000 per uur voor het high-end assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven