40 procent lucht in pakketten? Zo verpak je sneller en duurzamer • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

40 procent lucht in pakketten? Zo verpak je sneller en duurzamer


We herkennen het vast allemaal wel: een doos die veel te groot is voor de producten die je ontvangt. Vaak zitten er luchtkussens bij die de overige ruimte vullen. Sparck Technologies heeft gemeten dat een pakket voor de consument soms wel tot veertig procent gevuld is met lucht. 

Quadient is de marktleider op het gebied van documentsystemen, systemen zoals het vouwen van enveloppen, maar ook frankeermachines. Daarnaast zijn ze actief in experience-systemen voor de consument. Sinds 2013 is het dozen-op-maatsysteem (CVP) ook een actief onderdeel van Quadient.

Arnoud Koopmans van Quadient nam de kijker in zijn presentatie tijdens WT LIVE mee in de wereld van het kleiner en duurzamer verpakken. Koopmans: “In 2019 kregen we per jaar gemiddeld meer dan 70 pakketjes uit China. In 2020 is dit gemiddelde toegenomen met zo’n 50 procent. Doordat de e-commerce in dit jaar een enorme groei heeft gehad, neemt het aantal pakketten ook toe, maar desondanks blijven de pakketjes vaak gevuld met minimaal 40 procent lucht. Stel je voor: je reduceert die ruimte met 40 procent, dan kun je ook CO2-uitstootreducties in die grootte verwachten”, aldus Koopmans.

Een ander groot voordeel aan het volume verminderen is de productiviteit. Er is immers soms acht tot twaalf keer minder personeel nodig bij het verpakkingsproces. Sparck Technologies heeft hier twee oplossingen voor gevonden. De CVP Impack kan tot 500 dozen per uur wegzetten en, voor de grotere partijen, is er de CVP Everest die 1100 dozen per uur kan halen.

Met één druk op de knop begint het proces van het inpakken van het product. De CVP Impack heeft standaard één kartonmolen, maar het is mogelijk om dit uit te breiden voor, bijvoorbeeld, branding. 

De gehele demonstratie van de CVP Impack en de CVP Everest zien? Bekijk de gehele sessie van Arnoud Koopmans van Sparck Technologies hieronder terug en erachter wat jij kunt doen om duurzamer en sneller te verpakken! 

Andere sessies terugkijken? Dat kan! Klik op deze link.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven