Linde lanceert nieuwe man-up truck • Warehouse Totaal Ga naar hoofdinhoud

Linde lanceert nieuwe man-up truck


Met de verticale orderpicker Linde V modulair B lanceert Linde Material Handling een nieuwe, krachtige en robuuste ‘man-up’ truck.

Linde Material Handling, dat eind vorig jaar nog een veiligheidsapp voor Atex voertuigen introduceerde, breidt zijn vloot interne trucks uit. Linde lanceert de V modulair B . De verticale man up truck is het antwoord van Linde op de uitbreiding van opslag in hoogte in magazijnen.  

Matthias Holzwarth, productmanager VNA-voertuigen bij Linde MH. “Met de nieuwe Linde V modulair B orderverzameltruck bieden we onze klanten een krachtige en tegelijkertijd kostenefficiënte oplossing voor precies deze eisen.”

Hoogte en hefvermogen

De truck kan orders verzamelen op ruim zeven meter. De nieuwe man up truck heeft een hefvermogen van 1.000 kilo en een orderpick hoogte tot 7,83 meter De truck is gebaseerd op de serie van de ‘grote broer’, de V modulair.

Ergonomie

De maximale rijsnelheid bedraagt 11 km/u. Daarnaast staat de ruime, trillingen dempende cabine, die losgekoppeld is van het chassis, voor comfort voor de bestuurder.

Een zachte mat absorbeert vibraties tijdens het rijden met geheven mast. En de solide ondergrond aan de rand van de cabinevloer zorgt voor een stevig grip bij het orderpicken. Door de lage leuning in de bestuurderscabine kan de operator de goederen gemakkelijk en veilig uit het schap halen.

De optionele kantelfunctie van de leuning maakt de extra paar centimeters beweging mogelijk die vaak nodig zijn voor een betere toegang in de stellingen. Door de mastconstructie is er een uitstekend zicht op de omgeving en dankzij de elektrische besturing kan er met het voertuig eenvoudig en nauwkeurig worden gemanoeuvreerd. Dankzij het modulaire concept kunnen de verticale orderpickers individueel worden aangepast aan de verschillende eisen van de klant. Afhankelijk van de benodigde prestaties is er bijvoorbeeld keuze uit een 24-volt-motor en 48-volt-motor.

Veiligheid

Met verschillende functies zorgt de Linde V modulair B voor extra veiligheid. Zo kan om veiligheidsredenen het apparaat alleen worden verplaatst als de bestuurder met beide handen de sensoren op het bedieningspaneel aanraakt en zijn voeten op de dodemansknop heeft gezet. Bij een hoogte van meer dan 1,2 meter beweegt het bestuurdersplatform alleen als de elektrisch bewaakte zijafsluitingen dicht zijn.

Om botsingen met plafonds en wanden te voorkomen, kan de servicemonteur de rijsnelheden en hefhoogtes individueel aanpassen aan de plaatselijke omstandigheden. Voor gebruik in smalle gangen is een scanner beschikbaar in de rij- en lastrichting, die personen en obstakels detecteert. In geval van nood grijpt het beveiligingssysteem voor personen actief in de rijmodus in en voorkomt zo aanrijdingen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven