Marktnieuws

FrieslandCampina heeft een nieuw distributiecentrum van circa 26.000 vierkante meter in gebruik genomen in Veghel. De zuivelgigant heeft hiervoor een langjarige overeenkomst gesloten met Next Level Development. Hiermee zal FrieslandCampina de helft van de totale ontwikkeling van 52.000 vierkante meter in gebruik nemen die Next Level Development momenteel op Foodpark ontwikkelt.

In het gebouw zal de distributie van de business group Ingredients deels worden ondergebracht, met name de activiteiten van DFE Pharma. Vanuit dit magazijn wordt zowel de distributie binnen Europa (wegtransport) als containervervoer buiten Europa (zeevracht) afgehandeld.

Willems gaat logistiek runnen

Het gebouw biedt plaats aan circa 33.000 blokpallets. Logistiek dienstverlener Willems Logistic Services wordt verantwoordelijk voor alle magazijnactiviteiten in het nieuwe distributiecentrum voor FrieslandCampina.

Efficiënter en duurzamer

Dankzij het nieuwe dc kunnen producten efficiënter en duurzamer in een geconditioneerde omgeving worden opgeslagen. Het aantal benodigde magazijnen is namelijk naar beneden gebracht van 9 naar 3. Daarnaast ligt het gebouw in de nabijheid van de productielocaties van FrieslandCampina, de autosnelweg A50 en inland container terminal Veghel. Hierdoor is FrieslandCampina in staat om de CO2 uitstoot aanzienlijk te verlagen en op een duurzame en verantwoorde manier de distributie te optimaliseren.

Het gebouw is gasloos uitgevoerd en dus volledig elektrisch. Daarnaast is het gebouwd volgens de BREEAM ‘Very Good’ duurzaamheidsstandaard. Next Level Development is ook al gestart met de realisatie van de tweede fase van 26.000 vierkante meter, welke naar verwachting in november beschikbaar zal zijn voor verhuur.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven