Marktnieuws

Het inrichten van een warehouse is niet eenvoudig. Op welke wijze maak je zo slim mogelijk gebruik van de ruimte die het warehouse je biedt? Hoe zorg je dat processen straks zo efficiënt mogelijk verlopen? Enzovoorts. In dit artikel geven we een aantal handige tips, die je kunnen helpen bij het inrichten van de beschikbare ruimte. Maak je gebruik van een warehouse voor het opslaan van voorraden, of wil je hier bijvoorbeeld ook mogelijkheden creëren voor het aanbieden van fulfilment services aan externe partijen? In dat geval komt er meer kijken bij het inrichten van het warehouse. 

Zorg voor een logische indeling

Een warehouse inrichten begint bij een inventarisatie van de processen die hier straks moeten worden uitgevoerd. Denk aan het uitladen van de nieuwe voorraad en het op de juiste plek stallen hiervan, het verzenden van producten naar klanten, het bijhouden van voorraden en het tijdig vervangen van producten die niet meer verkocht (mogen) worden, enzovoorts. Op basis van de geïnventariseerde processen kun je vervolgens een passende indeling voor het warehouse ontwikkelen. In welke volgorde moeten de processen doorlopen worden bij de uitgifte of het verzenden van een bestelling? Hoe voorkom je dan de binnenkomende producten de uitgaande bestellingen in de weg staan? 

Tip: er zijn op internet verschillende tools te vinden, waarmee je een ruimte in 2D of 3D kunt ontwerpen. Houd er hierbij rekening mee, dat voor sommige tools enige ervaring in het gebruik van ontwerpprogramma’s benodigd is.  

Schaf de juiste attributen aan

Vaak wordt een warehouse voor een groot deel voorzien van grote stellingkasten. De stellingkasten bieden je de mogelijkheid om de beschikbare voorraad op een overzichtelijke wijze in de ruimte te stallen. Bij de aankoop van stellingkasten is het belangrijk om te kijken naar de maximale draaglast hiervan. Je wilt voorkomen dat de planken van de stellingkast kunnen breken bij een grote belasting hierop. 

Niet alleen moeten de stellingkasten een groot gewicht kunnen dragen. Ook is het belangrijk om voldoende afstand tussen de verschillende stellingkasten te houden. Mogelijk rijd je regelmatig met een heftruck door het warehouse. Je wilt voorkomen dat een heftruck klem komt te zitten of andere stellingkasten raakt bij het in- en uitladen van producten.  

Werkbank voor bewerken producten 

Het kan voorkomen dat producten voor verzending naar een klant bewerkt moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het aanbrengen van een personalisering op een product. In zo’n geval kan het slim zijn om een werkbank in je warehouse te plaatsen. Door voor een verplaatsbare werkbank te kiezen, staat deze nooit in de weg. Daarbij kun je de verplaatsbare werkbank naar de juiste stellingkast rijden, om het product aldaar van de gewenste personalisering te voorzien. Een werkbank komt ook van pas voor het plakken van productstickers op de producten die aan de stellingkasten in het warehouse worden toegevoegd.  

Zorg dat je de magazijn gedurende de dag schoon en overzichtelijk houdt. Het verkleint de kans op ongelukken in je warehouse aanzienlijk. Daarbij zorgt het ervoor dat processen soepeler en vaak sneller verlopen. 

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven