Marktnieuws

Uit gegevens van Flexis blijkt dat minder dan een derde van de professionals in supply chain management hun samenwerkingsprocessen zien als effectief. Dat is dus niet bepaald hoog, wat toch wel verontrustend is. Samenwerking is immers cruciaal voor een volledig geoptimaliseerde supply chain. Het optimaliseren van de zogeheten toeleveringsketen is desondanks complex en omvat alles van de operationele prestaties van magazijnen tot de logistieke planning en nog veel meer. Er zijn bovendien ontzettend veel stappen, processen en beslissingen die van invloed kunnen zijn op de supply chain. Om het toeleveringsketen toch te kunnen verbeteren gebruik je deze tips van experts. 

Zet de ontwikkeling van medewerkers onder de aandacht

Lloyd Smith geeft de volgende tip in zijn artikel 5 tips fors improving your supply chain management: “Bedrijven die toeleveringsketens runnen, worden elke dag geconfronteerd met aanzienlijke operationele druk; Bedrijven moeten echter nog de tijd vinden om zich te concentreren op het ontwikkelen van werknemers en hun vaardigheden. Bedrijven kunnen hiermee beginnen door hun werknemers regelmatig te beoordelen, te investeren in training en vaardigheidsverbetering, de meest veelbelovende managers te routeren door middel van meerdere functietoewijzingen en tijd te besteden aan het ontwikkelen van opvolgingsplannen voor hogere supply chain-posities.”

Concentreer je op het opbouwen van samenwerkingsrelaties met uw collega’s

Kenneth B. Ackerman en Art van Bodegraven geven in het boek Relationships for supply chain success, wat je zeker op je bureau zou moeten hebben liggen, de volgende tip: “Het is belangrijk om vertrouwensvolle, communicatieve en wederzijds voordelige relaties te onderhouden met belangrijke leveranciers en klanten, of ze nu partnerschappen worden genoemd of niet. Toegegeven, er zijn enkele zeer succesvolle megahandelaren die prijzen, voorwaarden en processen aan hun leveranciers kunnen dicteren door te dreigen met hun zaken te doen. Maar feit is dat maar weinigen van ons in staat zijn om tegen onze leveranciers te zeggen: ‘Mijn manier of de snelweg.’ Voor de rest van ons is het creëren en ontwikkelen van sterke, positieve relaties een sleutel tot succes in de toeleveringsketen.”

Ontwikkel een communicatieketen

In het artikel Why do supply chain sneed an effective communication plan op de site van RiverLogic wordt deze tip gegeven: “Een communicatieketen is net zo eenvoudig als het klinkt, maar het is belangrijk om de verwachte informatiestroom binnen een bedrijf vast te stellen. De ketting kan zo eenvoudig zijn als de  commandostructuur , maar alle leden moeten begrijpen wat er van hen wordt verwacht wanneer ze een bericht ontvangen – inclusief welke berichten moeten worden doorgestuurd, naar wie ze moeten worden doorgestuurd en hoe ze moeten worden afgeleverd.”

Focus op directe communicatie

Anna Isaac geeft in haar artikel op The Telegraph genaamd Seven tips on managing your supply chain de volgende tip: “Door de aard van toeleveringsketens kunnen er veel spelers aan één project werken, en kunnen onderaannemers vaak buiten de kringloop blijven als het om communicatie gaat. Of je nu de klant bent of een aannemer binnen een pijplijn, het is jouw verantwoordelijkheid om ervoor te zorgen dat er duidelijke communicatie door je heen komt.”

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven