Magazijnautomatisering

Boston Dynamics en OTTO Motors hebben een video vrijgegeven waarin een demo wordt getoond van de nieuwste logistieke robot van Boston Dynamics. Te zien is hoe deze zogeheten ‘Handle’ dozen pickt en die op een pallet plaatst die weer op een AGV van OTTO Motors ligt. 

Het Amerikaanse Boston Dynamics, gespecialiseerd in engineering, robotics en vooral in AMR’s, en OTTO Motors, producent van self driving vehicles (SDV’s), hebben nadrukkelijk de samenwerking gezocht om de Handle te testen. De Handle draait daarom proef in het testcentrum van een van de dc’s van OTTO Motors.

De demo laat ‘de toekomst van magazijnautomatisering’ zien, aldus Boston Dynamics in een persbericht.

Boston Dynamics presenteerde het prototype van de Handle in april 2019. Nu is het tijd om de Handle verder te verbeteren en op de markt te brengen.

“We hebben een proof of concept-demo gemaakt van een heterogene vloot van robots die orders voor dc’s afwikkelen om een flexiblere oplossing voor magazijnautomatisering te bieden”, aldus Kevin Blankespoor van Boston Dynamics. 

“Om de eisen van onze klanten in te willigen, blijven de we mogelijkheden van de Handle uitbreiden en zullen we ook de interacties met andere robots zoals de OTTO 1500 optimaliseren.”

De OTTO 1500 is een van de SDV’s ontwikkeld door OTTO Motors. Het verschil tussen SDV’s en AGV’s is dat SDV’s geen vast gedefinieerde paden volgen in een magazijn, maar zelf hun route kunnen bepalen. 

Boston Dynamics en OTTO Motors zullen hun oplossingen presenteren op de beurs MODEX, die van 9 tot 12 maart wordt gehouden in Atlanta. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven