Magazijnautomatisering

De markt van de warehousemanagementsystemen is booming. De WMS-industrie zal in 2025 ongeveer vierenhalf miljard euro waard zijn, blijkt uit onderzoek van het Amerikaanse onderzoeksbureau ABI Research.

Hoe meer warehouses, hoe breder uiteraard de belangstelling voor WMS-systemen. ABI Research voorspelt dat er in 2025 ten opzichte van 2018 wereldwijd 57.000 distributiecentra bij zullen zijn gekomen. Dat komt voor een groot deel door de toenemende e-commerce.

Grootst groei in Azië

De grootste groei zal te zien zijn in het oosten van Azië. Ook in het Midden-Oosten, Afrika en Latijns-Amerika zal de vraag naar WMS-systemen toenemen. In Europa en Noord-Amerika ligt de focus meer op het ‘investeren’ in betere, nieuwere softwaresystemen.

“De magazijntechnologie wordt steeds complexer. Hierdoor is er meer behoefte aan geavanceerde systemen die het grote volume en de verscheidenheid aan intelligente en aangesloten apparaten kan orkestreren”, reageert analist Nick Finill van ABI Research.

Wat zijn de trends van 2019?

Wat worden de WMS-trends van 2019? Expert Jeroen van den Berg onlangs de pakketten die in de Benelux worden aangeboden en signaleerde tien trends: digitalisering, krapte op de markt, versnelde implementaties en zo meer. Lees het volledig artikel door er hier beneden op te klikken.

Lees hier het artikel met de trends van Jeroen van den Berg.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven