Marktnieuws

Coop in Noorwegen, is de op twee na grootste food retailer van dit Noord Europese continent. De retailer heeft plannen voor een distributiecentrum in de directe omgeving van Oslo waarin alle temperatuur gebieden voorkomen. Witron Logistik + Informatik heeft als hoofdaannemer de formele opdracht ontvangen. Witron is hier in geslaagd in de context van een ontwerpwedstrijd.

Compleet pakket
Het logistieke gebouw heeft een oppervlak van 50.000 vierkante meter, en vanaf dit distributie centrum zal Coop de oostelijke gedeelten van Noorwegen gaan beleveren. Het distributiecentrum zal ook de centrale magazijnfunctie vervullen voor langzaam lopers en speciale artikelen voor 850 Coop winkels in heel Noorwegen. De site bevat bijna 12,500 verschillende artikelen van het kruidenierswaren assortiment, en bovendien het vers assortiment (+2 graden), maar ook diepvries (- 25 graden) en groenten en fruit (respectievelijk +7 en +12 graden).

Logistieke doelmatigheid
Alle palletkranen en conveyors zullen worden gebouwd door de Witron dochter FAS – voorzien van milieuvriendelijke energiebesparende- en synchrone aandrijf technieken. De goederen stroom in alle voorraadgebieden en temperatuurzones is doordacht en doorweven met de hoogste logistieke efficiëntie.
Witron zal naast het ontwerp de IT- en PLC-besturing en alle mechanische componenten leveren. De technische service en besturing van het logistieke centrum wordt gemanaged door een zogenaamd Witron Onsite Team.

Op de tekening: Het nieuwe distributie centrum van Coop Norge Handel zal worden gerealiseerd in de directe omgeving van de Noorse hoofdstad Oslo.

Meer informatie: Witron Engineering B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven