Marktnieuws
Christophe Lautray.
Christophe Lautray.

‘The Smart Logistics Challenge – How to deliver, Tomorrow’ is de naam van de wedstrijd waarvoor de Europese Federatie van Materials Handling (FEM) studenten in heel Europa opriep om ideeën te ontwikkelen om de uitdagingen van de branche te kunnen aangaan. Nu zijn de winnaars bekend van het door Linde Material Handling ondersteunde initiatief voor jong talent.

Aan de wedstrijd namen 571 studenten deel uit 26 landen. In een proces bestaande uit meerdere stappen koos een jury van vertegenwoordigers van ondernemingen de beste concepten. Met de prijs kunnen de winnaars uit Spanje, Portugal, Frankrijk, Denemarken en Nederland hun concept afronden tijdens een betaalde stage bij het bedrijf die dit verzorgt. De officiële prijsuitreiking vindt op 14 september plaats op het FEM-congres in het Belgische Antwerpen, waarvoor de uitverkorenen als VIP-gasten zijn uitgenodigd.

Jonge, creatieve geesten

„De logistieke branche heeft jonge, creatieve geesten nodig die de mogelijkheden van digitalisering, automatisering en netwerkvorming zien en ideeën ontwikkelen voor innovatieve oplossingen en bedrijfsmodellen. Daarom zijn we blij met het grote aantal deelnemers. Dit laat zien dat onze inspanningen vrucht dragen en studenten uit heel Europa de Material-Handling-sector als een aantrekkelijk werkveld met spannende thema’s en persoonlijke kansen zien”, zegt Christophe Lautray, president van de FEM en binnen de directie van Linde Material Handling.

Cobots, 3D-printers en digitale platforms

Op drie verschillende themagebieden konden inzendingen worden gedaan. In de categorie ‘Logistiek in de Shared Economy’ bijvoorbeeld, maakte het idee van een studententeam om de aanschaf van reserveonderdelen voor schepen te versnellen via een gedecentraliseerd netwerk van 3D-printers indruk. In de categorie ‘Cobots in de logistiek 4.0’ koos de jury onder meer voor het concept van een robot die zelfstandig pallets met goederen weer uit de wikkelfolie kan halen. Als een mogelijke ‘pionier in e-commerce’ zagen de juryleden het voorstel om de transportcapaciteiten over lange afstanden te optimaliseren door middel van een netwerk van autonome elektrische trucks, die ook het laden en lossen zelfstandig plannen. „Deze wedstrijd heeft laten zien dat zowel studenten als bedrijven van een nog nauwere wederzijdse uitwisseling kunnen profiteren”, aldus Andreas Kistner, jurylid en Senior Director Innovation Management bij Linde Material Handling. “We waren echt enthousiast over een aantal ideeën en we kijken ernaar uit om een van de winnende projecten in het team verder te ontwikkelen en de jonge talenten te ondersteunen.”

Meer informatie: Motraclinde / Motrac Intern Transport

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven