Marktnieuws

Vorig jaar won een team van TU Delft de fameuze Amazon Picking Challenge. Op 17 mei legt professor Martijn Wisse op het Material Handling Forum uit waarom hij met zijn team als eerste eindigde in deze robot-competitie. Ook vertelt hij hoe de gebruikte technologieën sindsdien zijn volgroeid tot marktrijpe toepassingen. Er zijn nog plaatsen vrij voor het seminar, dat als thema ‘Innovaties in intralogistiek’ draagt.

De logistieke wereld en die van industriële robots komen bij elkaar. De reden is de indrukwekkende vooruitgang die geboekt is op het gebied van vision en manipulatie. Prof.dr.ir. Martijn Wisse loopt met zijn team voorop als het gaat om het ontwikkelen van robots voor industriële toepassingen. Hij is oprichter van het TU Delft Robotics Institute en leidt grootschalige, door de EU gefinancierde projecten als Factory-in-a-Day. Het achterliggende idee is dat robots dankzij de nieuwe ontwikkelingen zo snel te implementeren zijn dat binnen één dag een complete productielijn kan worden opgezet.

Binpicking

In juli 2016 verbaasde Wisse met de winst in de Amazon Picking Challenge, een wedstrijd waarin teams uit de hele wereld robots voor orderpicking ontwikkelen. Tijdens het Material Handling Forum op woensdag 17 mei in Rotterdam geeft Wisse een toelichting op de technologieën die aan de basis liggen van deze overwinning. Ook vertelt hij hoe deze technologieën zich sindsdien hebben ontwikkeld tot werkende toepassingen voor binpicking en orderpicking.

Laatste ontwikkelingen

Naast Martijn Wisse spreekt ook Tom Bonkenburg tijdens het seminar. Hij is verantwoordelijk voor de activiteiten van St. Onge Company in Europa. Vanuit die functie heeft hij veel projecten rondom automatisering en robotisering in magazijnen en distributiecentra geleid. Hij bespreekt de laatste ontwikkelingen op het gebied van robotica, praat over de bedrijven die deze technologie toepassen en legt uit wat supply chain professionals hierover moeten weten.

Het Material Handling Forum start op woensdag 17 mei om 12.00 uur met een lunch en eindigt met een borrel om 17.15 uur. Plaats van handeling is de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

Klik hier voor meer informatie.

 

 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven