Magazijnautomatisering

De Amerikaanse robotontwikkelaar Fetch Robotics heeft een model geproduceerd dat tot 1.100 pond kan dragen. Het gaat om de zogeheten ‘CartConnect500’.

Warehouses en magazijnen zijn al meer dan een eeuw afhankelijk van heftrucks om zware voorwerpenen en artikelen te verplaatsen. Het in Californië gevestigde Fetch Robotics zag een gat in de markt begon daarom vanaf 2017 logistieke robots te ontwikkelen. Fetch begon met kleinere robots en inmiddels wordt de waarde van het bedrijf door onderzoeks- en technologiebedrijf PitchBook ingeschat op ruim 204 miljoen euro

1100 pond

De nieuwe ‘CartConnect600’ is onderdeel van de zogeheten Freight-collectie en kan tot 1100 pond dragen. Fetch Robotics is echter ook al met een AMR bezig die tot 3300 pond kan tillen. Die wordt waarschijnlijk later dit jaar gelanceerd, aldus oprichter/eigenaar Melonee Wise in een interview met Forbes

Volledig op eigen houtje

Volledig autonoom werkende robots zijn een noviteit voor Fetch Robotics. “De robot  moet de kar nu zelf vinden, detecteren en oppakken”, zegt Wise. De robots vertrouwen op Lidar-sensoren, 3D-camera’s en kaartsoftware om objecten en magazijnmedewekrers te ontwijken. Ze zijn ook gekoppeld met een softwareprogramma. 

Heftrucks op automatische tour

Steeds meer dc’s automatiseren en de vraag naar robots neemt dus toe, aldus Wise, die constateert dat ook heftruckfabrikanten zich steeds nadrukkelijker melden met automatiseringsoplossingen. 

“Wat wij hebben gebouwd, is behoorlijk complementair aan autonome vorkheftrucks. Het grootste deel van de waarde zit in het optillen en plaatsen. It’s not really in the transit. We praten al met enkele fabrikanten van geautomatiseerde heftrucks over het combineren van onze twee producten.”

Klanten willen af van heftrucks

Sommige klanten die in zee gaan met de robots van Fetch Robotics, doen dat echter om van de heftrucks af te komen. GE Appliances wil bijvoorbeeld zijn aantal heftrucks in 9 Amerikaanse fabrieken tegen het einde van 2021 hebben teruggebracht van 350 naar 175. Geen heftrucks betekent immers minder kosten aan personeel enmeer veiligheid, zo redeneert Harry Chase, directeur van de fabrikant van wasmachines, drogers, vaatwassers en diepvriezen. 

De robots helpen ons ‘om van vorkheftrucks af te komen’, erkent Chase. 

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven