Marktnieuws
Jim Beam

De brand in een dc van whiskymerk Jim Beam heeft grote gevolgen voor de fauna in het gebied. In de Kentucky River zijn namelijk duizenden dode vissen aangetroffen, melden Amerikaanse media en lokale inwoners. 

Vorige week dinsdag ontstond er, waarschijnlijk door blikseminslag, brand in een warehouse van drankmerk Jim Beam. In het pand in Kentucky gingen meer dan 45.000 vaten aan bourbon in vlammen op. Niemand raakte gewond. 

Koplampen van brandweerwagen smelten

Door de grote hoeveelheid alcohol in het pand was het voor de brandweer moeilijk om het vuur gedoofd te krijgen; de lichten van een brandweerwagen zouden door de hitte zelfs zijn gesmolten. 

I’m on the Kentucky River today in Franklin County where thousands of fish are dead. This is a result of runoff from the Jim Beam fire in Woodford County. I’ll explain more this evening on #WKYT

Posted by WKYT Nick Oliver on Friday, 5 July 2019

Het bluswater met alcohol kwam in het nabijgelegen riviertje terecht, ondanks dat Jim Beam een speciale schoonmaakploeg had ingehuurd om dat te voorkomen. Een milieuagentschap gaat nu onderzoeken wat voor impact het vervuilde water heeft op het ‘lokale ecosysteem’. 

Warehouse Totaal schreef onlangs dit artikel over warehousebranden.

Dode vissen

“Ik geloof niet dat ik nu graag in de Kentucky River zou willen zwemmen”, vertelt inwoner Kim Strohmeier aan televisiezender WKYT. “Zowel in de Elkhorn Creek als in deze rivier zijn veel vissers aan de gang. Maar ze zullen de komende weken niet heel veel succes hebben…”

“We blijven dode en stervende vissen zien”, aldus Jim Mura, een woordvoerder van de ‘Kentucky Energy and Enviroment Cabinet’. 

The Guardian maakte deze video.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven