Marktnieuws

Logistiek dienstverlener Ploeger Logistics opende in oktober een nieuw warehouse in Harderwijk. Dit distributiecentrum krijgt binnenkort de licentie BREEAM Outstanding. Met die normering valt het warehouse binnen de hoogste duurzaamheidscategorie.

Wil een warehouse in aanmerking komen voor een BREEAM Outstanding-certificaat, dan moeten alle materialen en/of leveranciers volgens CSC- of FSC-keurmerk of ISO 14001 gecertificeerd zijn. “Dat houdt in dat grondstoffen en materialen duurzaam en verantwoord geproduceerd worden”, zegt facilitair coördinator Jesse Bakker tegen Warehouse Totaal.

Ook de energievoorziening moet zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Daarvoor zorgen de 899 zonnepanelen op het dak. Het gebouw is volledig gasloos dankzij de klimaatbeheersing die wordt verzorgd door een warmte-koudewisselaar. Om het CO2 -neutrale warehouse zo energiezuinig mogelijk te kunnen laten functioneren, is het volledig luchtdicht gebouwd, zodat er geen warmte kan ontsnappen of koude kan binnenkomen.

Energiezuinig is ook de ledverlichting, waarbij sensoren ervoor zorgen dat het licht in een gangpad pas begint te branden als de sensoren beweging constateren. Naast bewegingschakelaars is het bedrijf voorzien van tijdschakelaars zodat er ’s nachts geen onnodig licht brandt in het warehouse.

Het volledige verhaal over het extreem duurzame distributiecentrum van Ploeger valt te lezen in de nieuwe editie van Warehouse Totaal. Klik hier om een abonnement af te sluiten of om gratis toegang te krijgen tot het online magazine.

De cover van de nieuwe Warehouse Totaal. Het blad ligt binnenkort bij je in de bus en is vanaf komende maandag online in te zien.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven