Marktnieuws

FM Logistic is van plan om miljoenen te investeren in Indiase warehouses. De logistiek dienstverlener uit Frankrijk wil binnen vijf jaar 132 miljoen euro uittrekken voor nieuwe distributiecentra in India. Dat moet alleen de komende twaalf maanden al bijna vijfhonderd banen gaan opleveren.

‘Enorm potentieel’

FM Logistic opent in april alvast een ‘multi-client facility’ in hoofdstad New Delhi om van daaruit de investeringen in goede banen te leiden. Naast de bouw van nieuwe warehouses zal het dc in Mumbai worden uitgebreid, terwijl de WMS- en TMS-systemen grondig onder handen zullen worden genomen.

“We zien een enorm potentieel in de Indiase markt”, reageert CEO Jean Christophe Machet. “De GST-hervorming (een grootschalige belastinghervorming, red.) heeft ons in staat gesteld om de efficiëntie van onze activiteiten te stroomlijnen en optimaliseren. We verwachten in 2019/2020 een groei van dubbele cijfers in India.”

Alexandre Amine Soufiani is de nieuwe India-directeur van FM Logistic. Hij treedt per 1 april in dienst en was eerder financieel controleur.

FM Logistic

FM Logistic is een belangrijke internationale speler op het gebied van opslag, transport en verpakkingen en in het bijzonder op de markten van distributie, fast moving consumer goods (veel verkochte consumentengoederen), parfumerie en schoonheid, industrie en gezondheid.

Miljardeninvesteringen in India

De komende vier, vijf jaar wordt er naar schatting 8,8 miljard euro geïnvesteerd in de logistieke sector van India, verwacht JLL India. De Indiase tak van de Brits-Amerikaanse multinational, die gespecialiseerd is in commercieel vastgoed, schreef dat onlangs in The Economic Times.

Tot 2022 zal er 200 miljoen vierkante meter extra vrijkomen aan logistieke ruimte. Daar past Nederland zeker vier keer in. Het totale aanbod aan logistieke ruimte in India zal over circa drie jaar zijn verdubbeld, aldus Jones Lang LaSalle.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven