Marktnieuws

Internet is voor de meeste bedrijven van levensbelang. Een goede en stabiele internetverbinding is essentieel om te kunnen werken. Dat is dan ook de reden dat veel ondernemers verder kijken dan DSL of de kabel. Er zijn verschillende opties voor zakelijk internet, maar glasvezel is tegenwoordig toch wel de beste keuze. Waarom eigenlijk?

Snelste internetverbinding

Er is anno 2020 geen sneller internet dan glasvezelinternet. De digitale informatie wordt bij glasvezel verstuurd via laserlicht dat op hoge snelheid aan en uit wordt gezet. Zakelijk glasvezel kan een downloadsnelheid tot wel 1000 Mb/s halen! Daarnaast zijn glasvezelverbindingen symmetrisch. Dat houdt in dat de uploadsnelheid gelijk is aan de downloadsnelheid. Dat is dus ideaal als voor wie veel data verstuurt of ontvangt. Dat wordt ook wel symmetrische bandbreedte genoemd. Hierdoor is glasvezel ideaal voor zakelijk gebruik. Daarnaast maakt het niet uit met hoeveel werknemers men gebruik maakt van het internet, de verbinding blijft altijd even snel.

Zeer stabiele internetverbinding

De glasvezelverbinding loopt altijd direct naar de voordeur van het bedrijfspand. Het pand heeft dus een eigen glasvezelkabel. De verbinding wordt dus nergens onderbroken en het signaal hoeft niet gedeeld te worden. Dat betekent dat bedrijven die internetten met behulp van glasvezel nauwelijks te maken hebben met storingen en onderbrekingen. Dit in tegenstelling tot het koperdraad dat voor de DSL-verbinding. Dit netwerk is ouder en storingsgevoeliger omdat de weersomstandigheden van invloed zijn op dit netwerk.

Combineer alle diensten

Met een glasvezelverbinding beschikt de onderneming over ruim voldoende bandbreedte om alle diensten te combineren over één netwerk. Zij krijgen een vast IP-adres, waarmee zij bijvoorbeeld een FTP-server kunt hosten. Daarnaast kan het netwerk verbonden worden met allerlei cloud toepassingen. Er is geen aparte lijn meer nodig voor een pinterminal of alarmsysteem. Daarnaast kunnen ondernemers per dienst aangegeven wat de capaciteit of snelheid moet worden. De meest populaire dienst die wordt afgenomen over glasvezel is natuurlijk zakelijk Internet. Daarnaast zijn ook zaken zoals VoIP (Voice over IP), Epacity IP-VPN en Ethernet VPN erg populair. De meeste internet providers bieden zakelijke afnemers de mogelijkheid om maandelijks op- en af te schalen. Dat is erg handig als de onderneming sneller groeit dan verwacht of juist minder snel groeit.

Open netwerk

Het glasvezelnetwerk is een open netwerk. Dat betekent dat iedere provider zijn of haar diensten (internet, telefonie en televisie) mag aanbieden op dit netwerk. Hierdoor hebben ondernemers meer keuze en zijn er voor hen verschillende internet-providers beschikbaar. Op dit moment is KPN de grootste aanbieder van glasvezelabonnementen. Ook dochterondernemingen XS4ALL en Telfort en bieden glasvezel aan. Evenals T-Mobile en Tele2. Ziggo is op dit moment nog geen glasvezelaanbieder.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven