Magazijnautomatisering

De Duitse drogisterijketen DM heeft zijn distributiecentrum in Wustermark in deelstaat Brandenburg behoorlijk onder handen genomen. 

In het warehouse, dat in het voorjaar is geopend, vertrouwt DM op de robotica en software van het Zwitserse Swisslog, gespecialiseerd in logistieke automatisering voor magazijnen en distributiecentra.

Logistieke mix

In het dc van circa 30.000 vierkante meter is gekozen voor een logistieke mix van de kerncomponenten van een geautomatiseerd hoogbouwpalletmagazijn met 24.000 opslagruimten en een shuttlesysteem (de CycloneCarrier) met 265.000 opslagruimten voor kleine goederen. 

Gemixt palletiseren

Er zijn 15 picklijnen op aangesloten: acht handmatige en zeven ACPaQ-robotcellen. ACPaQ is een gerobotiseerde en datagestuurde oplossing voor gemixt palletiseren. DM, dat geen filialen heeft in Nederland, maakt ook gebruik van de software SynQ van Swisslog. 

“DM implementeert het principe van goods-to-person of goods-to-robot in het dc volledig”, zegt Daniel Hauser van Swisslog. “ACPaQ staat voor het volledig geautomatiseerd creëren van gemengde pallets met behulp van geautomatiseerde casepicking.” 

Een KUKA-robot pakt hierbij meerdere containers tegelijk en pakt een verzendpallet tot drie keer sneller op dan een mens zou kunnen. De software zorgt er vervolgens voor dat ‘de pallet stabiel wordt gemaakt voor transport en in lijn is met de vereisten voor depalletisering in de branche”, aldus Hauser. 

Meer informatie: Swisslog B.V.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven