Marktnieuws

VNCW vernieuwt online Chemiebank

Ruim 4 jaar na de eerste publicatie van het kennisplatform werd het volgens Vereniging Nederlandse Warehousingbedrijven (VNCW) tijd voor vernieuwing van de gepresenteerde informatie op de gratis toegankelijke website Chemiebank.

Aan documentatie over een veilige opslag van gevaarlijke stoffen geen gebrek, maar een duidelijk overzicht was er tot op heden niet. Met de nieuwe presentatie hoopt Chemiebank dit waar te maken en te actualiseren. Chemiebank richtte zich in het verleden op de ontsluiting van informatie over stoffen en haar bluseigenschappen, nu vormt het een breed informatieplatform waar informatie over de opslag van gevaarlijke stoffen terug te vinden is. Zo treft de lezer links naar documentatie over de PGS15, SEVESO en BRZO, brandbestrijdingssystemen en van toepassing zijnde normen en kan er worden gezocht naar veiligheidsinformatiebladen. Tevens kan er in de online filmzaal worden gekeken naar interessante films over chemische ongevallen van onder andere de ‘Chemical board of safety’.

Informatiewebsite

Een deel van de informatie is afgeschermd en alleen toegankelijk voor de leden van de VNCW. Desondanks is er voldoende informatie terug te vinden over de opslag van gevaarlijke stoffen voor alle chemiebank leden. De structuur van de site is daarbij met opzet zo strak mogelijk gehouden. In de komende maanden zal het informatieplatform verder worden aangevuld. Bezoek de vernieuwde website Chemiebank.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven