Marktnieuws

RBB Aluminium AG heeft op zijn hoofdlocatie in Wallscheid in Rijnland-Palts een extra magazijn gebouwd, waar tot 6 meter lange aluminium profielen worden opgeslagen. De kern van het nieuwe gebouw is een verplaatsbaar draagarmstellingensysteem van OHRA.

Negen beweegbare stellingrijen met een lengte van 18,4 meter en een hoogte van 6,36 meter zorgen voor de snelle en veilige opslag van 6 meter lange aluminium profielen op de kleinst mogelijke bodemoppervlakte.

Naast het uitstekend gebruik van de bodemoppervlakte speelde ook het gebruiksgemak van de verplaatsbare wagens opnieuw mee in de keuze voor de oplossing van OHRA.

Om tegemoet te komen aan de voortdurend stijgende eisen van de markten, heeft RBB Aluminium AG een extra magazijn gebouwd in haar hoofdvestiging in Wallscheid in de Eifel. De kern van deze nieuwe logistieke site is dus een verplaatsbaar draagarmsysteem van OHRA.

Bekijk hier een video.

Enerzijds voorziet de nieuwe logistieke hal de productie van aluminium profielen, anderzijds dient het als pak- en verzendmagazijn.

RBB Aluminium heeft reeds in 1996 en 2003 zijn magazijnen uitgerust met rekken van OHRA, zodat de beslissing om ook het nieuwe magazijn met een opslagsysteem van de Europese marktleider voor vrijdragende rekken uit te rusten, voor de hand lag.

Draagarmrekken

Draagarmrekken op verplaatsbare wagens maken het meest efficiënte gebruik van ruimte in het magazijn mogelijk, omdat alleen het gangpad waarin goederen moeten worden opgeslagen of verwijderd, wordt geopend.

Oplossing op maat

Afhankelijk van het ontwerp kan de opslagcapaciteit tot 100 procent hoger zijn dan bij een conventioneel reksysteem. OHRA leverde een oplossing op maat voor RBB Aluminium: elk van de 6.360 millimeter hoge staanders draagt 4.500 kilogram per zijde, een reklijn bestaat uit twaalf staanders.

De scharnierende draagarmen vormen 6 opslagniveaus per rij, waarbij elk van de 800 millimeter lange armen een belasting van maximaal 750 kilogram draagt. Aan de voorzijde van het verplaatsingssysteem zijn ook permanent gemonteerde, eenzijdige draagarmrekken gemonteerd. De verplaatsbare wagens voor de mobiele rekken lopen op rails die in de bodem van de hal in de vloer gemonteerd zijn.

Eenvoudige bediening

De reklijnen kunnen met de hand of met een afstandsbediening – bijvoorbeeld vanuit de vorkheftruck – worden verplaatst, zodat de gewenste gang wordt geopend. De eenvoudige bediening van het systeem was een andere reden voor RBB Aluminium om voor de OHRA-oplossing te kiezen.

Over het geheel genomen kon RBB Aluminium in het nieuwe magazijn met de draagarmstellingen op verplaatsbare wagens een maximaal gebruik van de beschikbare oppervlakte realiseren. Tegelijkertijd kunnen de aluminium profielen veilig en snel opgeslagen en verwijderd worden. OHRA leverde niet alleen de magazijntechniek, maar ondersteunde RBB Aluminium ook bij de planning van de nieuwe logistieke hal.

Meer informatie: OHRA Opslagsystemen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven