Marktnieuws

Steeds meer warehouses kiezen ervoor om zonnepanelen op hun dak te plaatsen. Op die manier nemen de kosten af en wordt de logistiek verder verduurzaamd. Specialist Ecorus steunt deze projecten en gelooft heilig in zonne-energie: “Uiteindelijk wordt solar de nieuwe olie of het nieuwe gas.”

Het in 2010 opgerichte Ecorus verzorgt het gehele zonne-energietraject voor woningcorporaties, landeigenaren en (logistieke) bedrijven. De subsidieaanvraag, vergunningen, financiering, realisatie, ingebruikname en onderhoud: Ecorus levert de totale oplossing, vertelt mede-oprichter en managing partner Raphael Janssens. 

“Wij brengen de optimale oplossing naar de klant: van het bedenken van een project, tot de uitvoering en engineering en tot financiering en onderhoud. Daar zetten we hard op in. Het draait tegenwoordig niet meer alleen om het plaatsen van wat zonnepanelen op daken. Het gaat om veel meer dan dat.”

Ecorus heeft in de Benelux al 250 megawattpiek aan grote projecten in zonne-energie gerealiseerd. Maar daar blijft het niet bij. “Het is onze doelstelling om in 2025 de capaciteit van een kolencentrale aan zonne-energie realiseren. We gaan dus eigenlijk een fictieve kolencentrale sluiten.”

Bekijk hier het interview met Ecorus-directeur Raphael Janssens:

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven