Magazijnautomatisering

Wenko-Wenselaar, leverancier van huishoudelijke producten, besloot een paar jaar geleden zijn distributiecentrum flink op de schop te gooien. Er werden allerlei moderne oplossingen geïntegreerd en in 2017 was dit karwei klaar. Van dit warehouse in Baal – op een klein uur rijden van Düsseldorf – is nu een miniatuurversie gemaakt. 

Oplossingen van Interroll

Veel oplossingen in het dc zijn geleverd door Interroll. Dit Zwitserse bedrijf is aanbieder van oplossingen op het gebied van materiaalstromen: conveyors, aandrijvingen voor transportsystemen, sorteersystemen en zo meer. Onder meer Amazon, Bosch, Coca-Cola, DHL, Nestlé, Procter & Gamble, Siemens, Walmart, Zalando en dus ook Wenko zijn klant. 

Op de locatie in Baal maakt Wenko-Wenselaar gebruik van onder andere stellingen, sorteersystemen en conveyors van Interroll.

Bekijk hier de video van ‘The World’s Smallest DC’

Duizenden legosteentjes

Om het personeel van zowel Wenko-Wenselaar als Interroll te laten zien hoe de totale oplossing eruit ziet in het dc, heeft de Interroll Academy een replicamodel van 135.000 legosteentjes gebouwd. Alleen voor het opslagsysteem Interroll Carton Flow waren al 40.000 steentjes nodig. 

Miniatuur weegt 120 kilo

Het replicamodel is twee bij anderhalve meter groot en is 55 centimeter hoog. Het weegt in totaal meer dan 120 kilo. De bouw duurde zeven weken, maar het gehele project nam meer dan zes maanden in beslag. 

Van strijkplank tot douchegordijn

Wenko-Wenselaar werd in de vijftiger jaren opgericht en levert artikelen voor voornamelijk bad- en woonkamer en (bij)keuken. Hierbij valt te denken aan spiegels, doucherekjes- en gordijnen, keukenrolhouders, wasmanden, kruidenplanken, keukentrolleys, prullenbakken, afdruiprekken, strijkplanken en kleding- en scohenenrekken. IN 2017 bedroeg de omzet ongeveer 130 miljoen euro.

Meer informatie: Interroll

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven