Marktnieuws

Afgelopen vrijdag is er brand ontstaan in het magazijn van MOSO International in Zwaag. Er waren op het moment van de brand geen personen aanwezig in het pand en er zijn geen gewonden gevallen. 

Het hoofdkantoor en het magazijn van MOSO moeten als verloren worden beschouwd. In het gebouw was geen productiefaciliteit aanwezig. Het naastgelegen pand van Defranq is door de brand ook totaal verwoest. Onderzoek moet uitwijzen hoe de brand is ontstaan.

Bekijk hier een video die NH Nieuws maakte.

Oorzaak nog onduidelijk

Over de waarde van alle opgeslagen materialen die tijdens de brand verloren zijn gegaan, durft MOSO nog geen uitspraak te doen, zo schrijft men in een persbericht. Er is een verzekeringsexpert ingeschakeld. De medewerkers van MOSO hebben hun werkzaamheden hervat op een tijdelijke locatie, totdat een locatie wordt gevonden waar het bedrijfsproces kan worden uitgevoerd tijdens de herbouw van het hoofdkantoor en magazijn. 

MOSO gaat door

De commerciële werkzaamheden zijn momenteel gericht op het informeren van klanten en het vinden van oplossingen voor door de brand ontstane voorraadtekorten. MOSO-medewerker José de Ruijter-Luken: “Hoewel het hoofdkantoor zwaar is getroffen, blijft de organisatie wereldwijd overeind. De continuïteit staat niet ter discussie. Wij zijn zeer strijdvaardig en zijn er zeker van dat we hier, met alle aangeboden hulp, sterker uitkomen.”

Grootste bamboe-importeur van Europa

MOSO, de grootste bamboe-importeur van Europa, is opgericht in 1997 en vestigde zich in 2015 in het nieuwe, duurzame pand op industrieterrein Zevenhuis, dat tevens dienst doet als showroom. 

MOSO levert uit diverse magazijnen (in Zwaag en buiten Europa) en direct vanuit fabrieken in China aan distributeurs. Wereldwijd heeft het bedrijf meegewerkt aan talloze bouwprojecten, waarvan de volledige inrichting van Hotel Jakarta in Nederland de bekendste is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven