Magazijnautomatisering
Locus Robotics

Om de pieken voor Black Friday (29 november) en Cyber Monday (2 december) op te vangen, koos de Britse drogisterijketen Boots er onlangs voor om robots in te zetten. In het warehouse in Burton werden 135 collaboratieve robots (cobots) aan het proces toegevoegd. 

Cobots van Locus Robotics

Ook in de eerste week van december, dus tot vandaag, draaiden de cobots van de Amerikaanse fabrikant Locus Robotics mee op de werkvloer. De cobots ondersteunden het personeel door orders tussen de pickstationste transporteren. De totale loopafstand van het personeel nam af en ook de productiviteit ging omhoog. 

https://twitter.com/RobotAndAIWorld/status/1200123568648003585
Bekijk hier hoe de cobots opereren op de werkvloer.

3 miljoen artikelen in 2 weken

Boots ging met de cobots in zee omdat men tussen 21 november en 2 december zes keer meer bestellingen dan normaal verwachtte. En inderdaad was het een drukte van belang op de website; in circa twee weken tijd werden er drie miljoen artikelen besteld. Iedere seconde werden er wel drie items via de website besteld. 

De cobots komen van het Amerikaanse Locus Robotics.

Minder kilometers

“Ons magazijnpersoneel is helemaal weg van de cobots”, zegt Alan Penhale van Boots. “De cobots maken het magazijn een rustigere, productievere werkplek en zijn ook twee tot drie keer sneller dan karren die handmatig moeten worden geduwd. Onze teams hoeven nu niet meer zo ver te lopen.”

Bekijk hier onze Logistica-video over AGV’s!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven