Marktnieuws

Het Nederlandse midden- en kleinbedrijf in de logistieke sector kan met een positief gevoel terugkijken op 2015. Een meerderheid (57%) van de ondernemers heeft een omzetstijging gerealiseerd. Voor 26 procent bleef de omzet stabiel en 8 procent zag een afname. Deze gegevens blijken uit de jaarlijkse MKB Marktmonitor van Unique in samenwerking met onderzoeksbureau Motivaction onder 1559 MKB’ers.

De verwachtingen voor 2016 zijn ook overwegend positief: 78 procent van de ondernemers verwacht dat de omzet gelijk blijft of zal stijgen in 2016. En 29 procent van de respondenten verwacht een hogere omzetgroei dan hun branchegenoten. Een derde (37%) geeft aan in 2016 een vergelijkbare groei te verwachten als de rest van de branche, en een op de twintig organisaties (5%) voorspelt een kleinere groei dan de rest van de branche.

Bevlogen mensen

Loes Dingemans, algemeen directeur van Unique over de onderzoeksresultaten: “De boodschap dat het weer goed gaat met de Nederlandse economie is er een die we de laatste tijd vaak in het nieuws zien. Gelukkig geldt die positieve toon ook voor de logistiek. Het vasthouden van deze positieve lijn is dan ook een van de belangrijkste uitdagingen voor de toekomst. Wat hierbij absoluut niet mag ontbreken is aandacht voor het personeel, het meest waardevolle kapitaal van iedere onderneming. Door te inspireren, faciliteren en stimuleren creëer je bevlogen mensen. En juist zij maken het verschil. Dat zal zonder twijfel terug te zien zijn in de cijfers.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven