Marktnieuws

De bouwplaats, een chemische fabriek, een vrieshuis. Drie verschillende werkomgevingen waarbij er een grote kans is op letsel als de gebruiker geen goede werkschoenen draagt. Werkschoenen bieden veiligheid, comfort en zijn gezond voor uw voeten.

In veel beroepsgroepen is het dragen van een werkschoen gelukkig verplicht. Dat geldt overigens nog niet voor alle vakgebieden, terwijl er wel degelijk kans is op letsel of ongezonde omstandigheden voor uw voeten. Denk hierbij aan hete omgevingen (installatieruimtes) of zeer koude werkruimtes, zoals een vriescel. Voor elke werkomgeving met een gezondheids- of veiligheidsrisico is er wel een type werkschoen die dit probleem oplost.

Een zogeheten S3 werkschoen heeft een veiligheidsneus- en zool, is water- en hittebestendig tot 300 graden Celcius en antistatisch en heeft een antislipprofiel op de zool. Daarbij heeft u de keuze uit diverse modellen: hoge of lage instap, robuust of sportief, een instapper of werklaars, schoen, sneaker of zelfs klomp. Het is mogelijk om het design aan te passen aan de huisstijlkleuren van de onderneming. Het draagcomfort van werkschoenen is in de loop der jaren sterk verbeterd: de schoenen zijn lichter geworden en hebben een comfortabeler pasvorm gekregen.

Professionals dragen vaak wel werkschoenen, maar doe-het-zelvers veel minder. Toch is deze groep net zo gebaat bij goede werkschoenen. Immers: de veiligheidsvoorschriften zijn in dit soort situaties niet voorhanden, maar de gevaren op deze bouwplaatsen zijn net zo groot. Overweeg daarom ook zeker als thuisklusser om professionele werkschoenen van Bowork.nl aan te schaffen.

Door: Bowork.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven