Marktnieuws
De winnaars van 2016.

Vandaag is de verkiezing van het Veiligste Magazijn van Nederland van start gegaan. Deze verkiezing wordt dit jaar voor de twaalfde jaar op rij gehouden. Bedrijven die vinden dat hun magazijn een goede én veilige werkplek is, kunnen zich vanaf vandaag aanmelden.

“Door mee te dingen naar de Prijs voor het Veiligste Magazijn zetten ondernemingen concrete extra stappen naar een hogere veiligheid binnen de logistieke werkomgeving”, aldus de organisatie. Vorig jaar ging het goud in de categorie kleine magazijnen naar Janssen Biologics en Abbott Biologicals en in de catogorie grote magazijnen naar DHL Supply Chain en Schneider Electric. Het zilver ging naar Jumbo Supermarkten.

Veilig

Nederland telt ruim 100.000 bedrijven met een magazijn. Dit varieert van de groothandelaar in verf tot het Europese distributiecentrum van een lampenfabrikant. “Een veilige en efficiënte logistiek begint en eindigt daar”, aldus de organisatoren BMWT, evofenedex, Logistiek.nl, Sectorinstituut Transport en Logistiek en Tempo Team. Zij namen daarom het initiatief voor de Prijs voor het Veiligste Magazijn. “Door hun vaardigheden continu op peil te houden, de werkprocessen te bewaken en de arbeidsmiddelen periodiek te laten onderhouden en keuren, werken heftruckchauffeurs, orderpickers en logistiek managers veilig en efficiënt in het magazijn. In de magazijnenwereld is het veiligheidsbewustzijn aardig op niveau. Steeds meer werkgevers zijn zich bewust van het feit dat veiligheid en gezondheid zorgen voor tevreden werknemers, meer efficiency en hogere productiviteit. De prijs is een bevestiging en waardering voor het bedrijf dat deze onderwerpen combineert, met een evenwichtige aanpak van de pijlers mens, proces, en techniek.”

Beoordeling

Bedrijven kunnen een bronzen, zilveren, of gouden waardering krijgen. De jury bepaalt deze waardering op basis van de score op negen criteria waaronder verplichtingen, monitoring, veiligheid op de werkvloer, veiligheidseisen van het management en het werkklimaat. Zoals gebruikelijk zijn er  twee categorieën: grote magazijnen met meer dan 25 magazijnmedewerkers en kleine magazijnen met 25 of minder magazijnmedewerkers. Ook dit jaar is professor René de Koster van de Erasmus Universiteit juryvoorzitter.

De uitslag wordt tijdens de Dag van het Magazijn bekendgemaakt.  De inschrijving loopt tot en met 1 juni 2017.
Voor inschrijving en meer informatie: www.hetveiligstemagazijn.nl

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven