Marktnieuws

In je woning kan het wifi netwerk een slecht bereik hebben op bijvoorbeeld de zolder. Natuurlijk kan dit ook het geval zijn als je in de tuin wilt internetten terwijl je van het zonnetje geniet. In een bedrijfspand kan dit natuurlijk nog veel lastiger zijn aangezien dit gebouw ontzettend groot kan zijn. Alsnog is het essentieel dat het bereik overal even sterk is, maar in de praktijk is dit vaak niet het geval. De wifi versterken kan dit probleem gelukkig oplossen.

Hoe werkt een wifi versterker?

Het verbeteren van het wifi netwerk kan met behulp van een wifi versterker. Zoals de naam al aangeeft versterkt zo’n apparaat het signaal van je wifi. Dit kan nodig zijn doordat de signalen die een router verstuurt niet oneindig zijn. Over het algemeen gaan ze namelijk niet verder dan 10 tot 15 meter. Deze lengte kan zelfs een stuk lager zijn doordat de signalen niet door dikke vloeren of muren heen kunnen. Als je ver weg zit van de router dan zal het wifi bereik normaliter zwak zijn, maar een wifi versterker maakt dit signaal dan weer sterk.

Wat zijn de voordelen van een wifi versterker?

Het grootste voordeel van een wifi versterker is natuurlijk dat het apparaat het bereik van je wifi verbinding vergroot. Op deze manier kun je ook op plekken die ver weg zijn van de router gebruik maken van het draadloze internet. Bovendien zal je verbinding op dergelijke plekken niet alleen snel zijn, maar ook stabiel. De kwaliteit wordt dus zonder meer vergroot. Bovendien is een wifi versterker relatief goedkoop, maar toch een hele goede oplossing.

Wat zijn de nadelen van een wifi versterker?

Het is niet meer dan logisch dat een wifi versterker ook nadelen heeft. Zo zit er in het apparaat een radio dat maar één ding tegelijk kan. Of het ontvangt het signaal vanuit de router, of het stuurt dit signaal door naar je laptop of mobiel. Hierdoor kan je verbinding zo nu en dan juist trager of onstabiel worden. Dat is dus het tegenovergestelde van wat je wilt.

Inschrijven nieuwsbrief

Gerelateerde berichten

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven