Marktnieuws

VCK Logistics SCS is sinds juli 2017 live gegaan met het WMS van Boltrics om voor 122 T-Mobile winkels het complete voorraadbeheer en de distributie van mobiele telefoons, simkaarten en bijbehorende accessoires te verzorgen.

VCK Logistics gebruikte reeds Microsoft Dynamics als bedrijfsbrede softwareoplossing. Maar om een passende oplossing te creëren, werd er destijds veel maatwerk werd toegepast. Wat prettig was op de korte termijn, maar op de lange termijn vormde het een belemmerende factor om nieuwe ontwikkelingen snel te kunnen adopteren.

Gehele proces volgen

Met de toenemende verwachtingen van consumenten, de druk op kosten en de felle concurrentiestrijd binnen de logistieke telecommarkt is achterblijven op het gebied van de nieuwste technologie simpelweg een ‘no go’, volgens VCK Logistics. Voor T-Mobile is het uitermate belangrijk dat orders compleet en op tijd geleverd worden. Met de nieuwe WMS-oplossing, gebouwd op het Microsoft Dynamics-platform, worden ze niet langer beperkt qua techniek. Zo is het bedrijf dankzij serienummer/IMEI registratie in staat orders gedurende het gehele proces te volgen. Mocht er onverhoopt iets fout zijn gegaan, dan weten ze dat op die manier altijd te tracken.

Vooraf ontvangen specificaties

Naast een uitgebreide track & trace-functionaliteit worden goederen bij inslag geïdentificeerd op basis van vooraf ontvangen specificaties. Verder gebruikt VCK Logistics verschillende technieken, zoals wave- en zone picking en een integratie met de conveyor systemen van Costo, om de pick processen zo efficiënt mogelijk in te richten. Met KPI’s op orderregelniveau zijn ze daarnaast in staat te monitoren of orders conform SLA-afspraken zijn afgehandeld.

Maximale efficiency

Alles draait bij de samenwerking om efficiency. Om tijd en kosten te besparen, maar ook om fouten tot een minimum te beperken. In eerste instantie is de oplossing ingezet voor T-Mobile, maar deze wordt momenteel ook uitgerold bij andere telecom klanten zowel in Nederland als in Duitsland en Zwitserland.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven