Marktnieuws
Vanderlande verbetert prestaties Zwitserse Post
Vanderlande Crossbeltsorter bij Frauenfeld Swiss Post

De Zwitserse postdienst heeft Vanderlande opdracht gegeven om twee sorteersystemen in de pakket distributiecentra in Härkingen en Frauenfeld te upgraden.

Het oorspronkelijke sorteersysteem in Härkingen werd door Vanderlande in 2012 opgeleverd, waarna het sorteercentrum in Frauenfeld volgde. Vanderlande kreeg de opdracht de verwerkingscapaciteit voor beide sorteercentra van 20.000 naar 25.0000 pakketten per uur te verhogen, binnen de bestaande ruimte en zonder gebruikmaking van extra invoer- en uitsorteerstations. Bovendien mocht de aanpassing geen invloed hebben op het huidige uitsorteerproces.

Accumuleren en bufferen
Het belangrijkste nieuwe element in beide systemen is een centrale crossbelt sorter – de Crossorter 1500 – met een nominale capaciteit van 11.250 pakketten per uur; bovendien betreft het een energiezuinige sorter. Deze is geplaatst op een hoogte van zes meter boven de bestaande drie tilttray sorters. Pakketten worden uit de bestaande sortersystemen op kritieke plaatsen via de transportbanden uitgevoerd naar de nieuwe crossbelt sorter en dan opnieuw op verschillende punten in het bestaande systeem ingevoerd. Deze opstelling zorgt voor een grotere accumulatie- en bufferzone, waarmee bottlenecks in de bestaande tilttray sortersystemen worden voorkomen en de verwerkingscapaciteit voor de samenwerkende sortersystemen uiteindelijk met 25 procent is toegenomen.

Meer informatie: Vanderlande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven