Magazijnautomatisering
Vanderlande scoort record aantal orders

Vanderlande, leverancier van transportsystemen voor de interne logistiek, heeft 2015 afgesloten met een record aan orders ter waarde van 1,4 miljard euro. Dit is 400 miljoen euro meer dan vorig jaar. Toen haalde Vanderlande orders ter waarde van 1 miljard euro binnen.

De orders betreffen geïntegreerde oplossingen voor magazijnautomatisering, bagageafhandeling en pakket- en postdiensten, inclusief life-cycle services. Een van de grootste orders betreft de levering van een bagageafhandelingssysteem voor de nieuwe internationale luchthaven van Istanbul, die door haar capaciteit zal uitgroeien tot een van de grootste luchthavens ter wereld.

Daarnaast sloot de leverancier in 2015 een contract met Singapore Changi Airport voor de herontwikkeling van Terminal 1. Het bagageafhandelingscontract geldt als het grootste ooit in de Aziatische markt. Verder gaat Vanderlande innovatieve systemen en intelligente software leveren aan de luchthavens van Sydney, Kiev en Houston.

Food retail

Grote orders ontving Vanderlande ook op het gebied van magazijnautomatisering in de food retail sector, waaronder van Albert Heijn (Nederland), E. Leclerc (Frankrijk), Consum (Spanje), Censosud (Chili) en enkele grote food retailers in Azië. Daarnaast breiden Zalando en Würth met behulp van Vanderlande hun bestaande magazijnautomatisering uit.

De logistieke automatiseringssystemen van Vanderlande maken volledig ‘Automated Case Picking’ (ACP) mogelijk voor een breed scala van producten. Vanderlandes ‘Load Forming Logic’ software (LFL) stapelt automatisch pallets of rolcontainers in dezelfde volgorde van productgroepen als de lay-out van een winkel.

Life-cycle services

Verder heeft de leverancier de samenwerking met verschillende internationale pakket- en postbedrijven uitgebreid, waaronder met FedEx, SF Express in China en DHL Leipzig (onderdeel van Deutsche Post DHL). Vanderlandes lange termijn partnerships worden uitgebreid met life-cycle services overeenkomsten voor onder andere de voortzetting van de activiteiten en het onderhoud op de luchthavens van Barcelona, München, Schiphol, Heathrow en Oslo Gardermoen.

Albert Heijn

Daarnaast is Vanderlande geselecteerd door Kingsford Smith International Airport, Nanning Wuxu International Airport, Minsk Airport en de Prince Mohammad Bin Abdulaziz International Airport in Medina, Saoedi-Arabië. Bovendien heeft EDEKA Südwest Fleisch (Duitsland) haar site-based servicecontract verlengd en heeft Vanderlande een servicecontract gesloten met Asda (UK). Ook Albert Heijn zal zodra het nieuwe geautomatiseerde distributiecentrum klaar is, gebruikmaken van Vanderlandes ervaren life-cycle services team.

Meer informatie: Vanderlande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven