Marktnieuws

Vanderlande neemt Smatec over

Vanderlande heeft per direct het Duitse Smatec GmbH overgenomen.

Daarbij breidt Vanderlande haar productportfolio uit en ontstaat er een kenniscentrum voor het ontwikkelen van nieuwe producten in de belangrijkste groeimarkten. Smatec heeft meer dan 25 jaar ervaring in het ontwikkelen van technologie en concepten voor magazijnautomatisering. De belangrijkste focus van het in Bielefeld gevestigde bedrijf ligt op het ontwikkelen van innovatieve magazijnautomatiseringssystemen, zoals de pocket sorter.

Bombay sorter

De modulaire Bombay sorter zal als eerste product van Smatec worden toegevoegd aan Vanderlande’s portfolio voor de magazijnautomatiseringsmarkt. Deze sorteermachine is ontwikkeld om als Bombay (voor losse voorwerpen) of als tilt-tray sorter (voor bijvoorbeeld schoenendozen) te worden gebruikt. Bovendien heeft de machine marktleidende eigenschappen zoals een minimaal ruimtebeslag, lage kosten per gesorteerd voorwerp en betreft het een schaalbare investering. De Bombay sorter is volgens Vanderlande een goed voorbeeld van de nieuwe mogelijkheden die deze overname met zich meebrengt voor de groeiende portfolio van geïntegreerde systemen.

R&D en Fashion

Vanderlande wist, als deel van de overname, ook de kennis en expertise van de voormalige eigenaar en oprichter van Smatec, Ralf Schneuing, en zijn ervaren team te verwerven. De R&D-activiteiten van de onderneming richten zich op het stapsgewijs ontwikkelen van producten voor het marktsegment Fashion. Dit zal leiden tot een compleet assortiment aan sorteeroplossingen voor hangende producten.

Meer informatie: Vanderlande

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven