Marktnieuws

De Van Vliet Groep uit Nieuwegein zet sinds kort 4 nieuwe Still RX70 hybride heftrucks in voor de afhandeling van ingezamelde gevaarlijke stoffen.

Met de nieuwe RX70 Hybrid trucks van Still vervangt de Van Vliet Groep evenveel bestaande LPG-trucks. De hybride heftrucks zijn weliswaar ook LPG-trucks, maar ze rijden elektrisch en dus veel schoner en stiller. De rijeigenschappen kunnen exact op wens worden ingesteld. Voor de veiligheid zijn de heftrucks begrensd op een maximumsnelheid van 16 km/uur. De standaard snelheid van 21 km/uur bleek voor Van Vliet namelijk te hoog.

De aanschaf betreft drie 2,5-tonners en één 1,6-tonner. Deze laatste wordt niet alleen in het chemiedepot, maar ook voor de recycling van witgoed ingezet. Alle trucks zijn voorzien van sideshift, sommige hebben tevens een roterende klem. Uit veiligheidsoogpunt zijn er hekjes geplaatst omdat de heupgordels niet altijd worden gedragen. Alle trucks zijn uitgerust met een zwaailicht.

Belastingvoordeel

De zuinige hybride heftrucks zijn economisch aangeschaft met gebruik van de Milieu Investerings Aftrek-regeling (MIA). De RX70 is vooralsnog de enige hybride heftruck die aan de huidige MIA-voorwaarden voldoet. Dit levert een substantieel belastingvoordeel op, waardoor de investering een stuk lager uitpakt.

Het andere voordeel is dat het brandstofverbruik lager is. Waar voorheen 2 LPG gasflessen per dag nodig waren, heeft Van Vliet nu meestal aan eentje genoeg. Van Vliet heeft de gehele aanvraag en afhandeling voor de MIA-regeling voor een vaste prijs van 295 euro door Still Intern Transport laten uitvoeren. Zie ook de video: Hoe vraag je MIA/Vamil aan?

Afvalstromen

Van Vliet Groep Nieuwegein is onderdeel van de Shanks Group en gespecialiseerd in de verwerking van afvalstromen zoals bouw-, sloop- en en bedrijfsafval. Jaarlijks wordt 200.000 ton hout ingezameld en ook bij het milieugevaarlijk afval loopt de teller flink op met 18.000 ton per jaar.

Meer informatie: STILL Intern Transport B.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven