Marktnieuws

Konings-Zuivel heeft zijn nieuwe distributiecentrum in gebruik genomen. Het warehouse van 8.835 vierkante meter staat op bedrijventerrein Prisma Park in Bleiswijk, tussen Den Haag en Rotterdam in. Konings-Zuivel had vier vestigingen, maar nu wordt alles gecentraliseerd in het dc in Bleiswijk.

“Deze locatie ligt ideaal wat betreft alle transportstromen”, zegt manager supply chain Bob Zonneveld. “We zitten dicht bij onze afzetmarkt van supermarkten en grootverbruikers, en kunnen beter dan voorheen de aangeleverde goederen ontvangen. Dit zorgt voor een hogere kwaliteit gezien de beheersbaarheid van de THT-data (houdbaarheidsdata, red.) en een efficiëntieslag.”

Yoghurt, kwark en kaas

Konings-Zuivel verzorgt de verkoop en distributie van Europese zuivel en koelverse zuivelproducten aan de Nederlandse retail, foodservice en industrie. Het gaat hierbij om de selectie, inkoop, het beheer en vervoer van onder meer yoghurt, kwark, desserts, drinks en kaas.

Inrijstellingen

Omdat Konings-Zuivel met een sterk wisselend assortiment werkt, heeft men gekozen voor inrijstellingen. “Inrijstellingen met een variatie aan kanaaldiepte bleken voor ons de beste en meest flexibele keuze voor compacte opslag”, aldus Zonneveld.

STILL

In het dc maakt Konings-Zuivel gebruik van onder meer reachtrucks van STILL met camera’s, laststabilisatie en hoogtesensoren. Ook rijden er elektrische heftrucks en pallettrucks rond. Herkenbaar materieel voor de magazijnmedewerker, zo legt Zonneveld uit.

“De werkmethodes zijn grotendeels gelijk gebleven en zorgen er mede voor dat we makkelijk konden overstappen naar deze nieuwe situatie. Belangrijk is tevens dat de medewerkers erg tevreden zijn. We zijn nog maar net operationeel, maar ze voelen zich al helemaal thuis.”

In de nieuwe Best Practice op de website van Warehouse Totaal: waarom Hollander Barendrecht, dé logistieke kracht achter de PLUS-supermarkten, koos voor trucks met lithium-ion-accu van STILL. Ook interesse in een Best Practice? Mail naar d.hurkmans@eisma.nl!


Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven