Magazijnautomatisering

NorthSeaFood is een van de grootste visleveranciers van Europa. Het bedrijf uit Urk groeit steeds harder en om aan de vraag te voldoen, heeft de visverwerker in het distributiecentrum een nieuwe weegmachine laten installeren.

Deze RV-weger is afkomstig van het Engelse Ishida Europe, dat ook een kantoor heeft in het Brabantse Best. Ishida is wereldmarktleider in het ontwerpen, produceren en installeren van weeg-, inspectie- en verpakkingsoplossingen.

Een medewerker van NorthSeaFood in het dc in Urk.

Van boot naar bord, van schip tot schap

De vis van NorthSeaFood wordt gevangen door rederij Quotter en in het dc gecontroleerd en gesorteerd. Vervolgens worden de filets gepaneerd en ingevroren. De ingepakte visproducten komen uiteindelijk in de diepvriezen van supermarkten en horeca terecht.

‘Extra flexibiliteit’

De tweede weger moet NorthSeaFood ‘extra flexibiliteit geven, zodat het bedrijf snel op nieuwe klantbehoeften kan inspelen en nieuwe producten of verpakkingsformaten kan ontwikkelen en introduceren, terwijl de doorvoer van de bestaande producten behouden blijft’, zo valt er in het persbericht te lezen.

De RV-weger

De beide verpakkingslijnen van NorthSeaFood beschikken nu over wegers van Ishida, met stelling en toevoer- en vulsystemen van MACS Machinebouw. De wegers kunnen dozen vis van 160 tot 300 gram verwerken. Als ze gewogen zijn, wordt elke portie vis naar een voorraadhopper gevoerd en vervolgens in een tray geplaatst. Een voorraadhopper is een soort trechtervormige laadruimte met een losklep.

Een weger kan per uur ongeveer 720 kilo vis verwerken.De wegers leveren ‘consistent uitstekende prestaties’, aldus Juriaan Romkes, servicemonteur bij Ishida. “Ze zijn snel, nauwkeurig en eenvoudig in te stellen en bedienen.  NorthSeafood is trots op de kwaliteit van al onze producten, en een snel en efficiënt verpakkingsproces is daar een vitaal onderdeel van.”

Schrijf je hier in voor onze nieuwsbrief!

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven