Marktnieuws

Kuehne + Nagel kondigt de overname aan van Quick International Courier, wereldwijd marktleider op het gebied van tijdkritische transport- en logistieke oplossingen. Quick is een specialist in de industrie met maatoplossingen voor de luchtvaart en de farma- & gezondheidssector, en heeft een jaaromzet van meer dan 200 miljoen dollar. Quick bestaat uit Sterling Aviation, QuickSTAT, Quick Healthcare en Quick Logistics, die zullen blijven opereren als zelfstandige merken.

Quick is gespecialiseerd in “Next Flight Out” en “Next Drive Out” zendingen. Dergelijke zendingen zijn veelal zeer urgent en complex. Het gaat vaak om wereldwijde zendingen waarbij de logistiek intens is en de faalkosten hoog zijn. Bovendien wordt er gewerkt met strikt gedefinieerde protocollen en controlepunten vanaf de bestelling tot aan de levering. Quick heeft verschillende belangrijke regionale steunpunten en controleposten (Control Towers) over de hele wereld.

Logistieke oplossingen

De Quick Group levert al meer dan 35 jaar 24/7/365 wereldwijde specialistische logistieke- en transportoplossingen voor prioriteitszendingen voor bedrijven overal ter wereld. Quick combineert sectorspecifieke expertise met innovatieve technologie. Een team van specialisten ontwerpt logistieke oplossingen op maat voor tijd- en temperatuurgevoelige, missiekritische en levensreddende behoeften van de verschillende sectoren die Quick bedient: luchtvaart, life science, farma/biotech en high tech.

Yngve Ruud, lid van de raad van bestuur van Kuehne + Nagel en verantwoordelijk voor luchtvracht: “Deze overname is een belangrijke mijlpaal in de implementatie van onze strategie en een bevestiging van onze leidende positie in luchtvracht. Met haar unieke expertise op het gebied van tijdkritische zendingen voor de luchtvaart- en de farma- & gezondheidszorgsector, beide belangrijke strategische aandachts- en investeringsgebieden voor Kuehne + Nagel, vormt het bedrijf een goede aanvulling op ons bestaande wereldwijde portfolio. Onze klanten zullen profiteren van een veel groter scala aan diensten en mogelijkheden voor tijdskritische zendingen, terwijl de klanten van Quick toegang krijgen tot het wereldwijde netwerk van Kuehne + Nagel in meer dan 100 landen.”

Meer informatie: Kuehne + Nagel N.V.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven