Marktnieuws

Fulfilment organisatie Amacom (Amazing Company) gaat in Rosmalen een nieuw logistiek centrum realiseren, inclusief kantoorruimte. Medio september is het distributiecentrum operationeel en rollen de eerste pakketjes van de band. Het huidige pand van Amacom wordt omgetoverd tot Amazing Experience Centre.  

Begin mei zette algemeen directeur Dick Engels zijn handtekening onder de nieuwe plannen voor Amacom. De tweede helft van 2018 zal daarom voor het bedrijf in het teken staan van een verhuizing. De verhuizing van het operationele team en de voorraad wordt een flinke klus, maar de huidige ruimte binnen zowel het kantoor in ‘s-Hertogenbosch, als de drie magazijnen is volgens het bedrijf simpelweg te klein geworden om aan de toenemende vraag in fulfilment te kunnen voldoen. Het nieuwe logistieke centrum, in combinatie met de bestaande kantoorruimten en magazijnen, moet het antwoord zijn op de toenemende vraag en de beoogde groei. Engels geeft aan erg tevreden te zijn met de extra capaciteit die de uitbreiding biedt. “Het nieuwe logistieke centrum biedt, mede dankzij de extra loadingdocks en de extra verdieping in het magazijn, legio mogelijkheden om een nog hogere logistieke werkdruk aan te kunnen.” De uitbreiding zal ook een impuls geven aan de eigen bezorgdienst van Amacom. “Het komende jaar zullen er nog meer paarse busjes gaan rondrijden”, aldus Engels.

Het nieuwe pand van Amacom

Over Amacom 

Amacom is leverancier en distributeur van consumentenelektronica, witgoed, bruingoed en IT. Zij verzorgen zowel de inkoop, verkoop alsmede de distributie ten behoeve van meer dan 1.000 (web)winkels in de Benelux.

Amazing Experience
Het huidige pand aan De Tweeling wordt omgebouwd tot een heus Experience Centre waar medewerkers, klanten, leveranciers en relaties samenkomen. “We zijn met Amacom toe aan deze volgende stap. Middels een metamorfose van ons huidige pand gaan we een nieuwe dimensie toevoegen aan het zogenoemde nieuwe werken”. Vanaf dit najaar wordt bezoekers de mogelijkheid geboden een hele werkdag te spenderen in een ‘inspirerende en motiverende omgeving.’ Volgens Engels gaat dat zeker lukken dankzij verschillende showrooms, flexwerkplekken en een eigen ‘Amazing bistro’. Op 15 augustus ontvangt Amacom de sleutels van haar nieuwe pand aan het Kievitsven in Rosmalen. Met nog een aantal maanden van voorbereiding op de agenda is het de bedoeling dat medio september het operationele team en een groot deel van de magazijnvoorraad verhuisd is naar het nieuwe logistieke centrum.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven