Marktnieuws
RGV Consoveyo.
RGV Consoveyo.

Costo partner Consoveyo gaat bij de uitbreiding van een vesting van een toonaangevende producent van chemische speciaal producten in Zuidoost-Azië een intralogistieke oplossing bouwen. Het project bestaat uit de aansturing van de goederenstromen en een logistiek concept, evenals een op maat gemaakt en explosiebestendig geautomatiseerde opslagsysteem (ASRS) voor het nieuwe magazijn.

De uitbreidingsplannen van de klant vroegen om een nieuwe aanpak om meer grondstoffen, gereed product en halffabricaten, die nog verdere bewerkingen moeten ondergaan, op te kunnen slaan. Het bedrijf was ook op zoek naar een hogere doorvoercapaciteit, minder geautomatiseerde lijnen en een groter opslagvolume binnen een relatief klein oppervlak.

Om de wensen van het chemiebedrijf te kunnen vervullen, zal Consoveyo een 42 meter hoog ASRS hoogbouwmagazijn leveren, compleet met vier sets dubbeldiep wegzettende magazijnkranen, gangpaden en Rail Guided Vehicles (RGV’s), evenals snelloopdeuren, transportbanden en warehouse management software. Tezamen biedt de voorgestelde oplossing de gebruiker een totaal van 10.240 palletlocaties in een magazijn, dat naadloos wordt verbonden (hoewel veilig afgescheiden) met de  productieruimten middels het interne transport.

Veilig halffabricaten opslaan

Door gebruik te maken van een inertiesysteem met behulp van stikstof en 12 sets snelloopdeuren, ontwierp Consoveyo een magazijn waarmee de klant veilig halffabricaten kan opslaan en veiligheidsrisico’s zoals vervuiling, verbranding en bederf kan minimaliseren. Om de duurzaamheid van het magazijn te waarborgen, is alle apparatuur uitgerust met energie regeneratieve eigenschappen.

“Dit project is een belangrijke aanvulling op onze groeiende klantenlijst in Zuidoost-Azië benadrukt Jorge Couto, Chief Sales Officer bij Consoveyo”. “Als aanbieder van intralogistieke oplossingen voor de chemische industrie moeten we aan strenge eisen voldoen, omdat chemische producten een aparte aanpak vergen bij het handelen, opslaan of transporteren. Dit nieuwe project toont Consoveyo’s expertise in het ontwerpen van op maat gemaakte, kwalitatief hoogwaardige warehousing oplossingen en toont ons vermogen om klanten uit allerlei verschillende bedrijfstakken te ondersteunen.”

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven