Marktnieuws

Antoine Leclercq is de nieuwe Nederlandse ambassadeur van het vakgebied Supply Chain Management. De Head of Global Supply Chain Management van chipproducent Ampleon werd woensdag verkozen tot Supply Chain Professional van 2019. Hij troefde Valérie Kakebeeke-de Bruin van Unilever en Rogier van Hasselt van Tate & Lyle af.

Juryvoorzitter Jack van der Veen sprak over drie fantastische kandidaten: “Wij zijn ervan overtuigd dat elke kandidaat in zijn eigen context van enorme waarde is”, aldus de hoogleraar Supply Chain Management aan Nyenrode Business Universiteit. De jury lette vooral op drie aspecten: strategie, leiderschap en processen.

‘Trots’ bij Leclercq

“Antoine presteerde het meest allround op deze drie aspecten. Hij opereert binnen een snelgroeiend bedrijf met enorme risico’s. Supply chain is binnen dat bedrijf een bepalende factor in het beheersen van die risico’s. Op dat vlak verricht hij veel goed werk. Antoine heeft bovendien een duidelijk beeld van wat strategie is en maakt ook keuzes. Hij is enthousiast en heeft passie.”

Leclercq stond na het verlossende woord te trillen op zijn benen: “Dit had ik echt niet zien aankomen. Ik ben enorm trots. Ik vond het een eer om naast deze twee andere topkandidaten te staan. We hadden denk ik veel raakvlakken en het gevoel dat we allemaal dicht bij elkaar lagen. We hebben ook veel geleerd. You never loose, you either learn or win.”

Naast de wisselbeker en een kleine bokaal ontving de winnaar een workshop Strategy Mindmapping en een Executive Masterclass Strategy & Disruptive Technologies door auteur Sean Culey.

Over de verkiezing Supply Chain Professional

De verkiezing Supply Chain Professional is sinds 2008 een jaarlijks terugkerend initiatief van Supply Chain Media in samenwerking met Inspired-Search, voor de werving van kandidaten, en BLMC, voor de assessments van de finalisten. De finale vond voor de tweede keer plaats in Fort Vechten bij Bunnik. In de gewelven van dit fort aan de Hollandse Waterlinie ondervroegen supply chain-collega’s en juryleden in rondetafelgesprekken de finalisten over leiderschap, strategie en processen.

De jury

De zeskoppige jury bestond uit Jack van der Veen (professor Supply Chain Management aan Nyenrode Business Universiteit), Lidewey van der Sluis (professor Talentmanagement aan Nyenrode Business Universiteit), Anouk Wissink (Operationeel Directeur bij Koninklijke Vezet), Joost Donkers (Director End2End Supply Chain Ingredients bij FrieslandCampina), Allison Thomas (Chief Operating Officer bij Enza Zaden) en Marcel van Rossum (Senior Director Supply Chain Strategy & Deployment bij Johnson & Johnson).

Winnaars voorgaande jaren

Supply Chain Media organiseerde de verkiezing van de Supply Chain Professional voor het twaalfde jaar op rij. Eerdere winnaars waren:

 • 2018          Joost Donkers, Director End2End Supply Chain Ingredients, FrieslandCampina
 • 2017          Anouk Wissink, Operationeel Directeur, Koninklijke Vezet
 • 2016          Jeroen Eijsten, director Supply Chain, Compass Group
 • 2015          Edgar Beers, director Global Supply Chain & CPO, Vanderlande Industries
 • 2014          Jeroen van Weesep, vice president Supply and Inventory Management Europe/Asia, Lego
 • 2013          Allison Thomas, Supply Chain Director Benelux, PepsiCo Nederland
 • 2012          Erik Botter, director Purchasing & Logistics, Pearle Benelux
 • 2011          Frank Schaapveld, senior director Supply Chain EMEA, Medtronic
 • 2010          Erik Bouwer, director Supply Chain Management North-West Europe, Perfetti Van Melle
 • 2009          John van Dongen, director Demand Flow Planning & Scheduling Europe, Electrolux
 • 2008          Edwin van der Meerendonk, vice president European Operations, Walt Disney

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven