Marktnieuws

Het Stadsarchief van de gemeente Amsterdam krijgt er een depot bij. De bouw van deze twee hallen met een gezamenlijke oppervlakte van 1300 vierkante meter is in volle gang en zal in november van dit jaar worden afgerond.

Op de nieuwe locatie in Noord is plaats voor 45 kilometer aan archief, ongeveer net zoveel als in het huidige depot in De Bazel (zie hoofdfoto) in het hart van de stad. Het depot in De Bazel blijft gewoon open.

De legbordstellingen van SSI Schäfer.

SSI Schäfer

Het nieuwe archiefdepot wordt ingericht door magazijninrichter SSI Schäfer. In het pand komen tien meter hoge R3000-legbordstellingen in combinatie met tussenvloeren op drie niveaus. Uiteindelijk zal iedere kubieke meter ruimte in het depot worden opgevuld door stellingen.

Bij de inrichting wordt ook rekening gehouden met ‘speciale eisen’ met betrekking tot brand- en vochtveiligheid en klimaatregulatie, zo laat SSI Schäfer weten.

Het Stadsarchief

Het Stadsarchief beheert het archiefmateriaal over de geschiedenis van Amsterdam en de Amsterdammers. Daarbij valt te denken aan kaarten, tekeningen, prenten en geluids-film- en fotoarchieven. Ook archieven van ziekenhuizen, kerken, verenigingen en bedrijven worden er beheerd. In 2007 verhuisde het Stadsarchief naar De Bazel. Dat gebouw diende eerder als hoofdkantoor van de Nederlandsche Handel-Maatschappij (NHM).

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven