Marktnieuws

PostNL gaat het management van het postbedrijf reorganiseren. Een derde van de leidinggevende functies wordt geschrapt. Een PostNL-woordvoerder bevestigt aan dagblad de Telegraaf dat de banen van 75 van de 230 ‘eerstelijnsmanagers’ op een aantal locaties zullen verdwijnen. De reorganisatie vindt plaats in fases: tussen september 2018 en eind 2019.

PostNL heeft al jaren te maken met een stevige afname van de fysieke poststromen. Vorig jaar nam het aantal brieven met 10 procent af. Dit jaar bezorgt PostNL naar schatting 2,3 miljard brieven. “In verband met de volumedaling van brieven is het aantal voorbereidingslocaties voor post sterk verminderd en is ook minder aansturing nodig”, zegt een woordvoerder van het bedrijf.

Gedwongen ontslag sluit het PostNL niet uit. “Uitgangspunt is om zoveel mogelijk mensen van werk naar werk te begeleiden. Exacte gevolgen op individueel niveau zijn nog niet bekend. Het gaat nu om een vooraankondiging. Het voorstel moet nog naar de ondernemingsraad.” PostNL verwacht dat een aantal medewerkers herplaatst kan worden bij de pakketdivisie. “Bij andere reorganisaties hebben we gezien dat er ook veel natuurlijk verloop is.”

De reorganisatie komt niet uit de lucht vallen. PostNL kwam in februari met een winstwaarschuwing. Dat de Autoriteit Consument en Markt (ACM) concurrentie blijft afdwingen in een krimpmarkt, kost het postbedrijf naar eigen zeggen in 2020 tussen de 50 en 70 miljoen Euro.

Inschrijven nieuwsbrief

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven