Marktnieuws

Naast ruim 120 exposanten biedt de vakbeurs ICT & Logistiek op 2 en 3 november in Jaarbeurs Utrecht een uitgebreid seminarprogramma met als thema Disruptive Logistics. Dit moet – inclusief praktijkvoorbeelden – de bezoekers handvatten geven om synergie tussen technieken, processen en mensen te realiseren.

Een van de kennissessies is die van René de Koster, Professor of Logistics and Operations Management aan Erasmus University. Hij vertelt vanuit een wetenschappelijk perspectief over mechanisatie en warehousing, nu en in de toekomst. In aansluiting op de presentatie van De Koster spiegelt Raymond Tukker het verhaal van De Koster aan de praktijk. Als ervaren interim-manager voor onder andere Ahold en Wehkamp verklaart Tukker de aandachtspunten bij het implementeren van een gemechaniseerd distributiecentrum. Jasper Kuin, New Business Developer bij KPN, spreekt over de invloed van het Internet of Things op de logistiek.Walther Ploos van Amstel licht toe waarom stadslogistiek slimmer, schoner, stiller en veiliger moet worden.

Voorverkiezing

Naast de seminars wordt ook de voorverkiezing Logistiek Manager van het Jaar en Jong Logistiek Talent van het Jaar gehouden. Daarnaast vinden op beide beursdagen vier rondleidingen plaats langs exposanten met innovatieve oplossingen met verschillende thema’s: Automatische Identificatie en Mobiliteit, Warehouse Management Systemen, Transport Management Systemen, en Fleet Management Systemen.
Ook lanceert vLm-voorzitter prof.dr. Jack van Veen officieel LSCM, hèt classificatieplatform voor logistiek en supply chain professionals.
Eugene Kersjes, Vice-President van Ricoh Supply Chain Management, vertelt in een seminar tot slot over de verbouwing van het distributiecentrum van Ricoh. Daarbij werd flink geïnvesteerd in innovaties als smart glasses, drones en virtual reality in samenwerking met DHL.

Voor dag en tijd van alle activiteiten zie: www.ict-en-logistiek.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

x
Mis niet langer het laatste nieuws

Schrijf u nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven